Ediția nr. XXVI a Astra Film Festival, cea mai importantă manifestare dedicată cinematografiei de nonficțiune din România, ce va avea loc în perioada 14-20 octombrie 2019, primește înscrieri în secțiunile competiționale ale AFF 2019, termenul limită pentru trimiterea propunerilor fiind data de 25 martie. Profesioniștii filmului de nonficțiune mai au la dispoziție 4 săptămâni pentru a finaliza procedura de înscriere.

Ca și la edițiile sale precedente, Astra Film Festival încurajează producțiile documentare cu amprentă puternic personală din punct de vedere tematic și/sau al formei, documentare creative și filme de autor, prețuind în mod special realizarea artistică și onestitatea abordării temelor.

În competiție pot fi înscrise exclusiv producții documentare cu o durată de minimum 40 de minute (min. 15 minute pentru secțiunea Docschool), cu drepturi de copyright înregistrate în 2018 și 2019. Filmele acceptate în secțiunile din afara competiției oficiale nu au obligația respectării acestei condiții.

Pentru înscrieri trebuie accesat link-ul https://myaff.datakal.eu/en/entryform/start/, propunerile urmând a fi evaluate începând cu momentul primirii unei versiuni de previzualizare a filmului.

Producțiile înscrise trebuie să fie în versiune finală, pentru distribuție, cu subtitrare în engleză în cazul în care filmul este vorbit într-o altă limbă. Versiunea de previzualizare trebuie să fie protejată cu parolă, iar linkul de descărcare al filmului trebuie să rămână valid pe toată durata desfășurării AFF. Materialele video sunt păstrate în arhiva Astra Film Festival doar în scop documentaristic și pentru consultarea acestora de către profesioniști, exclusiv în spațiul fizic al AFF.

După finalizarea procedurii de înscriere online, autorii și/sau deținătorii de drepturi asupra filmelor nu își mai pot retrage înscrierea.