Simpozionul „Aesthetica Future Now” (7-8 martie) va avea loc în cadrul Universității „St John” din York, Marea Britanie. Acesta aduce în prim-plan printr-un program de discuții- profesioniștii de vârf care au avut ocazia să reflecteze asupra acestor probleme. Prin dezbateri imaginative, consiliere în carieră și implicare culturală, Future Now este o platformă pentru generarea de idei.

Pe măsură ce se face mutarea într-o fază a istoriei când activitatea umană a devenit forța majoră care influențează mediul planetar, fiecare dintre discuții va aborda responsabilitatea design-ului pentru a modela societăți mai durabile. Acest eveniment de două zile reunește instituții-cheie, galerii și publicații de artă care au drept scop  discutarea provocărilor cele mai presante din industriile creative de astăzi.

design în viitor

Sabine Marcelis, Filter Lights

Viața de zi cu zi, societățile în care omenirea își desfășoară activitatea și interacțiunile dintre indivizi din punct de vedere fizic cu lumea sunt toate modelate prin design și arhitectură – domenii creative care marchează și punctul în care arta întâlnește etica, ridică întrebări despre consum și impactul comportamentului uman asupra lumii.

Majoritatea locuitorilor trăiesc acum în orașe, mulți în metropole cu peste 10 milioane de locuitori. Arhitecții se confruntă din ce în ce mai mult cu întrebări despre cum să îmbunătățească estetica și funcționalitatea pentru a crea comunități și un sentiment de a apartenență în aceste medii noi, în condițiile în care cererea e în creștere. Julia Barfield MBE, fondatorul „Marks Barfield Architects”, va prezenta-Arhitectura responsabilă și va aborda puterea emoțională a arhitecturii ca forță care formează societăți.

În prezent, se trăiește într-o perioadă de globalizare, expansiune și saturație mediatică. Au fost schimbări considerabile în civilizație în Epoca informației –  comunicarea se face acum instantaneu, dar cu un nivel alarmant de deconectare. Prin discuții în grup, prelegeri și recenzii de portofoliu, Simpozionul „Future Now ” se vrea a fi o explorare a culturii secolului XX prin mecanismul artei.

Mai multe detalii despre eveniment, se pot găsi aici

Surse: future-now-symposium-2019/www.aestheticamagazine.com

Photo Credit: Image: © Ronald Smits, 2017