Cea mai mare expoziție dedicată lui Peter Paul Rubens poate fi vizitată în această perioadă la Londra. Royal Academy of Arts din Londra găzduiește în perioada 24 ianuarie-10 aprilie, 160 de tablouri realizate de celebrul pictor și de alți artiști care au fost influențați de Rubens. O expoziție vie, dinamică ce poartă spectatorul prin istoria artei, de-a lungul mai multor secole până la Picasso. Nu lipsește clar-obscurul Rembrandt, discipolul Van Dyck, Delacroix cu ale sale scene de vânătoare, dar nici peisajele lui Constable sau Gainsborough.

Este cea mai mare expoziție realizată  până acum în memoria marelui artist având ca subiect influența lui Rubens  asupra următoarei generații. Toată această expoziție este un adevărat spectacol al culorii cu o tehnică  nemaiîntâlnită.  Rubens a  fost maestrul picturii trupurilor, nudurilor și a scenelor de violență,  a declarat curatorul expoziției, Nico Van Hout.

Pe lângă faimoasele picturi ale lui Rubens, în expoziție pot fi admirate și lucrări semnate de artişti precum Paul Cezanne, Pablo Picasso, Delacroix, Vigee-Lebrun, Reynolds sau Renoir. Expoziția a fost organizată în șase săli tematice despre poezie, eleganță, putere, compasiune, violență și senzualitate la care se adaugă o sală ce pune în evidență modul în care pictorul flamand a marcat și artiști contemporani.

„Rubens și moștenirea lui” poate fi vizitată la Royal Academy of Arts până în 10 aprilie.

sursa  foto: http://www.nationalgallery.org.uk/