Mai multe reproduceri din tavanul Capelei Sixtine sunt etalate într-o expoziție ce permite vizitatorilor să admire picturile lui Michelangelo de la nivelul ochilor și nu de jos în sus, cum se întâmplă de obicei.

Expoziția se numește ”Capela Sixtină a lui Michelangelo: Expoziția” și este deschisă în San Antonio, Texas, în interiorul conacului istoric Lambermont. Imaginile au fost reproduse și transferate pe pânze din țesături speciale cu acordul reprezentanților Muzeelor ​​Vaticanului.

Expoziția cuprinde 34 de reproduceri de scene din tavanul Capelei Sixtine, printre care ”Creația lui Adam” și ”Judecata de Apoi”.

Cu toate acestea, în loc să privească aceste lucrări de jos, vizitatorii vor putea vizualiza fiecare scenă la nivelul ochilor.

„Scopul nostru este să aducem îndeaproape arta creată de Michelangelo”, a declarat Martin Biallas, CEO al SEE Attractions Inc., cei care au organizat expoziția.

”Capela Sixtină a lui Michelangelo: Expoziția” este produsă de Thomas Ebel și Christina Marotzke și este deschisă până pe 6 septembrie 2021.