Joi, 8 septembrie, la Sibiu va avea loc lansarea cărții de artist Iulian Bisericaru, la ora 16.00, la Jacob Grill House. Cu această ocazie, va fi deschisă și o expoziție cu cele mai recente picturi ale artistului la spațiul artă.nonstop, ce va putea fi vizitată în perioada 8 -23 septembrie 2022 la adresa Str. Tribunei, nr. 13, Sibiu.

Intitulată „Construcție fantastică sau fantezie productivă”, publicația prezintă lucrări realizate de Iulian Bisericaru în ultimii 10 ani, pornind o discuție mai amplă despre ecologie și arhitectură, dar și despre pictura figurativă și abstractă.

În aceeași zi va avea loc vernisajul expoziției personale Iulian Bisericaru curatoriata de Liviana Dan la spațiul artă.nonstop în Sibiu.

Au contribuit cu texte critice și o structură conceptuală a publicației, istoricul de artă și curatoarea Liviana Dan, jurnalistul de artă Marie Maertens și curatoarea Cristina Stoenescu. Design-ul grafic este realizat de Eduard Constantin, iar proiectul de carte este îngrijit și coordonat de Anca Poterașu. Evenimentul este o continuare a proiectului desfășurat în parteneriat cu Institutul Francez și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național in perioada 25 mai – 1 iulie. Expoziția intitulată Zoom In, Zoom Out a artistului Iulian Bisericaru a fost curatoriată de Marie Maertens, cu participarea compozitorului invitat, Romain Poirier.

Evenimentul de lansare al catalogului va începe la ora 16.00, la terasa restaurantului Jacob Grill House, unde invităm publicul la o discuție cu autorii și editorii cărții de artist, cu participarea curatoarei Liviana Dan, artistului Iulian Bisericaru, editorilor Cristina Stoenescu și Anca Poterașu.

Mai multe despre artistul sibian Iulian Bisericaru, puteți găsi aici.