Fațada Operei Bastille din Paris este acoperită în această perioadă de o instalație foto cu 500 de portrete alb-negru ale medicilor și asistenților medicali francezi, un semn de mulțumire pentru comunitatea medicală pentru eforturile depuse în lupta împotriva virusului COVID-19.

Inițiativa a pornit de la grupul #ProtègeTonSoignant în colaborare cu JR și trei fotografi.

© Adrien Lachapelle/#ProtègeTonSoignant

 #ProtègeTonSoignant este o echipă formată din medici, artiști și antreprenori care, timp de trei luni, au cumpărat și livrat echipament medical în valoare de 7.4 milioane de euro pentru aproape 400 de spitale din Franța, bani obținuți prin donațiile făcute de peste 6800 de persoane, companii și fundații.

Cele 500 de portrete au fost realizate de fotografii David Hugonot Petit, Adrien Lachappelle și Nathalie Naffzger în unități medicale din Béziers, Nantes, Paris, Colmar, Saint-Denis, Lille sau Bobigny.

Colajele alb-negru sunt marca artistului JR și a proiectului său Inside Out Project, o mișcare de artă participativă care a pornit în 2011. Obiectivul său este de „a oferi tuturor posibilitatea să-și împărtășească portretul” și de a „transforma mesajul său într-o operă de artă publică”.

Cele 500 de portrete pot fi văzute pe fațata celebrului teatru de operă parizian până în 29 iulie.

sursa: https://www.operadeparis.fr/

de Oana Grigoraș