Actrița Ofelia Popii și scenograful Dragoș Buhagiar au fost recompensați cu câte un Premiu UNITER, pentru spectacolul Povestea prințesei deocheate, scenariul Silviu Purcărete inspirat din „Sakura Hime Azuma Bunshô” de Tsuruya Nanboku al IV-lea, regia Silviu Purcărete. 

Ofelia Popii a obținut trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru rolurile Seigen şi Shinnobu Sota din spectacol, iar Dragoș Buhagiar a câștigat trofeul la categoria „cea mai bună scenografie”. 

Povestea prințesei deocheate a avut premiera anul trecut, la Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu,  în cadrul celei de-a 25-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Sibiu (FITS).  Spectacolul se va juca și anul acesta în cadrul FITS, în 16, 17 și 20 iunie, la Fabrica de Cultură.

În cadrul Galei UNITER 2019, cel mai bun actor în rol principal a fost desemnat  Andrei Huțuleac, pentru rolul Randle P. McMurphy din spectacolul Zbor deasupra unui cuib de cuci de Dale Wasserman, direcția de scenă Victor Ioan Frunză, de la Teatrul Metropolis, București.

Natalia Călin a primit premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar, iar Richard Balint pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Actorii Maia Morgenstern și Florin Piersic au primit, luni seară, premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor Uniter, în cadrul ceremoniei desfășurată la Teatrul Național Cluj-Napoca și prezentată de Ion Caramitru.

Juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Monica Andronescu, Oana Borş şi Mircea Morariu. Spectacolele care au intrat în atenţia juriului sunt cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018.

foto: Sebastian Marcovici