Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă în zilele de 5 și 6 decembrie o serie de cinci spectacole de magie și proiecții 3D atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Sărbătoarea Sf. Nicolae aduce pentru prima dată în programul Sibiu Magic Show un spectacol de clovnerie. Marchelino și partenera sa Irishka sunt doi clovni prieteni, care trec prin tot felul de peripeții. Însă în același moment, aceste două personaje mereu concurează și se duelează în jocul „Cine este mai bun?”. Marchelino are succes și în bucătărie, și în jonglerie, biciclism sau magie, deși mereu intervine Irishka și încurcă ițele. Ea încearcă să repete totul după Marchelino și să afle de la el secretele magiei. Acesta comunică în același timp și cu publicul, iar spectatorii devin astfel elevii lui, urmând ca în final să organizeze împreună un show-balet. Umorul, ironia, zâmbetul și bucuria sunt condimentele principale pe care Marchelino le folosește în bucatele sale comice. Marchelino Clown Show va fi prezentat luni, 5 decembrie, de la ora 11:00.

Seara de luni, 5 decembrie, îl aduce pe scena Teatrului Gong, de la ora 18:00, pe Magicianul Txema într-un spectacol exaltant și plin de eleganță dedicat atât copiilor, cât și adulților. Distins în Elveția cu marele premiu (The Gold Award) al Festivalului „Les Anneaux Magiques”, Txema sau Mr. Magic este unul dintre cei mai bine cotați magicieni spanioli, acesta având turnee atât în Europa, cât și în SUA, Venezuela și China. Spectacolele sale surprind prin integrarea publicului în numerele de pe scenă și accentul pus pe imaginație ca poartă spre o lume fantastică.

Probabil cel mai cunoscut magician de la noi din țară, Robert Tudor vine direct de pe ecranele TV în fața publicului de la Sibiu luni, 5 decembrie, de la ora 20:00, la Sala Thalia, pentru un show „Cu Puterea Minții”. Spectacolul recomandat publicului adult și adus direct din Las Vegas îmbină mai multe stiluri de divertisment: magie, comedie și improvizație, ceea ce îl face să fie un show complex. Spectacolul cuprinde apariții și dispariții de obiecte, numere de mentalism, dar și iluzii precum levitații de obiecte sau dispariții de persoane într-o cutie în care sunt introduse săbii laser – număr câștigător al Campionatului de Magie din Franța, în 2005. Dar cei mici nu vor fi lăsați deoparte pentru ca Robert Tudor le-a pregătit în dimineața de Sf. Nicolae (marți, 6 decembrie, ora 11:00, la sala de la parterul Teatrului „Gong” din Sibiu) un spectacol care să aducă „Magia Crăciunului” prin numere interactive și comice, special concepute pentru copii.

Programul festivalului se va încheia luni, 6 decembrie, de la ora 18:00 cu o „Călătorie spre centrul Pământului”, un spectacol 3D al Teatrului de Păpuși „Gulliver” din Galați. Adaptarea după Jules Verne a regizorului Radu Dinulescu prezintă aventurile unui grup de exploratori prin craterul unui vulcan spre centrul Pământului într-o montare unică la noi în țară. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste 6 ani.

Sibiu Magic Show este un festival unic în România, reunind actori și artiști magicieni care jonglează cu vizibilul și invizibilul, făcând posibile apariții și dispariții misterioase într-o serie de numere surprinzătoare de iluzionism, prestidigitație, levitație, stand up comedy, clovnerie, animație, marionete și proiecții 3D.

Accesul publicului la oricare din spectacole se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului, de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta de la 10:00 la 18:00, iar duminica între orele 10:00 și 14:00, în Librăriile Humanitas sau online prin eventim.ro. Prețul unui bilet este de 7 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.