Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu anunță spectacolele programate pentru luna noiembrie, atât pentru secția română cât și pentru secția germană. Tot în această lună vor avea loc și două premiere.

Reprezentanții teatrului propun câte un spectacol în fiecare zi a săptămânii pe parcursul întregii luni, câteodată în multiple locații, precum studioul CAVAS și sala TNRS. În afara producțiilor deja prezente în repertoriu teatrului, precum #minor în regia lui Bogdan Georgescu, Parfum de viață pe un tractor în regia actorului Florin Coșuleț, Bravul soldat Švejk, un one man show cu Viorel Rață sau Iubire cu năbădăi și Încurcă-i drace în regia lui Puiu Șerban, Teatrul Național Radu Stanca  Sibiu, anunță pentru luna ce urmează și două premiere.

iubire-cu-nabadai-c-dragos-dumitru-15

Foto: Dragoș Dumitru// TNRS Iubire cu năbădăi

Secția Germană a TNRS prezintă în data de 5 noiembrie, de la ora 19:00, în premieră, spectacolul Biedermann și incendiatorii/Biedermann und die Brandstifter, în regia lui Gavriil Pinte. Această comedie neagră, scrisă după cel de-al Doilea Război Mondial, aduce în prim plan tendința omului de a face compromisuri în fața răului. Orașul are o problemă: incendiatorii ard tot ce le stă în cale. Scenografia spectacolului este semnată de Roxana Ionescu.  Toate producțiile secției germane TNRS beneficiază de traducere simultană în căști sau supratitrare, astfel încât experiența petrecută la teatru să devină una cât mai plăcută.

În  10 noiembrie, de la ora 19:00, va avea loc premiera one woman show-ului  Sunt o babă comunistă, în regia Marianei Mihu-Plier cu Dana Taloș,  un spectacol cu umor și autoironie, în care personajul, crescut și educat într-o epocă demult apusă, încearcă să se adapteze la zilele noastre.

Foto: Paul Băilă// TNRS Sunt o babă comunistă

Din seria one woman show-urilor, TNRS a selectat pentru programul lunii noiembrie, și spectacolele O femeie singură, în regia lui Véronique Widock cu Ioana Crăciunescu, actriță pe care o putem vedea și în filmul Sierranevada de Cristi Puiu, sau Oscar și Buni Roz, un spectacol cu și de Diana Fufezan.

Programul complet al spectacolelor se găsește pe site-ul teatrului.

Accesul publicului la spectacolele TNRS se face exclusiv pe baza biletelor puse în vânzare la Agenția Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu, nr. 17, precum și în rețeaua națională a magazinelor Germanos, Orange și Vodafone, Librăriile Humanitas și Cărturești sau online pe www.eventim.ro. În limita locurilor disponibile, se pot achiziționa bilete și în seara spectacolului, cu 30 de minute înainte de începere.