Concepută inițial în 2020 ca răspuns la anularea fără precedent a expozițiilor absolvenților în urma lockdown-ului, expoziția din acest an, „London Grads Now. 21” își propune să susțină și să evidențieze artiștii absolvenți din anul 2021.

Expoziția este găzduită de Galeria Saatchi din Londra și cuprinde munca a peste 200 de absolvenți ai principalelor școli de artă din Londra, într-un efort de susținere a artiștilor tineri afectați de pandemia de COVID-19. Toate încasările din vânzările lucrărilor de artă vor ajunge la tinerii artiști.

Expoziția cuprinde imagini în mișcare, asamblare, instalare, performanță, pictură, sculptură, fotografie și desen. Prezintă un studiu al noii scene de artă emergente din Londra și abordează dialogurile semnificative de astăzi. Curatorii au selectat lucrări de artă care se concentrează pe teme precum ecologismul, identitatea de gen, reflecții post-pandemice, politica rasială din Marea Britanie, precum și explorări ale psihicului uman.

MELANIA TOMA Kay Pacha ( din seria Daughters of Pacha ) Alpaca, cămilă, oaie, lână, mătase 200x170cm @melanatoma/fadmagazine.com

„Scopul evenimentului este de a sprijini educația artistică într-un moment în care reducerea finanțării guvernamentale a făcut ca expunerea absolvenților și a lucrărilor lor să fie crucială”, spune Georgina Greenslade, de la Galeria Saatchi, liderul proiectului, pentru euronews.com. „Selecția prezintă un spectru larg de medii care abordează probleme care continuă să motiveze o nouă generație de artiști și să ofere o perspectivă unică asupra minților creative de mâine”, mai spune Georgina Greenslade.

Printre expozanți se numără și Victoria Rotaru, născută în 1994, o artistă din Republica Moldova, cu sediul la Londra din 2020, când și-a început studiile la Universitatea Artelor din Londra. Prima ei expoziție de grup la Londra a fost găzduită de Copeland în iunie 2021.

Expoziția „London Grads Now. 21” s-a deschis pe 4 noiembrie și se va închide pe 16 ianuarie 2022.

Sursă:Twitter/ UCL Slade/@SladeSchool

*Foto reprezentativă: JAN BERGER/Marie Therese este bună sau rea?/Imprimare UV pe Aluminiu 100×70/fadmagazine.com