O expoziție care sărbătorește lumina naturală a soarelui a fost deschisă zilele trecute de-a lungul domeniului Canary Wharf din Londra.

Summer Lights/Luminile verii prezintă 11 noi opere de artă care strălucesc în lumina naturală a soarelui. Aspectul fiecărei opere de artă este îmbunătățit de razele soarelui.

Potrivit organizatorilor, această expoziție este concepută pentru a putea fi savurată în timpul zilei. Summer Lights este deschisă zilnic și poate fi vizionată pe parcursul întregii zile, de la răsărit până la apus. Instalațiile vor fi la maximul lor impresionant în timp ce soarele strălucește, mai spun organizatorii.

Una dintre lucrările expuse se numește Hymn to the Big Wheel și aparține artistei Liz West. Este o lucrare sculpturală captivantă care explorează iluzia culorii și a luminii naturale. Constând dintr-un octogon multicolor amplasat într-o formă octogonală mai mare, această lucrare încurajează privitorul să se repoziționeze și să se alinieze la diferite culori pentru a vedea o gamă schimbătoare de culori care se amestecă în fața ochilor lor.

Sursă foto: www.liz-west.com

”Lucrarea determină mișcarea jucăușă a vizitatorilor de a explora lucrarea în context cu mediul înconjurător, permițând spectatorului să devină și interpretul în cadrul instalației. Culorile de tip bijuterie creează diverse amestecuri atunci când sunt privite din unghiuri diferite în jurul instalației și produc un efect de cadran solar prin aruncarea de umbre multicolore pe asfalt”, explică artista pe site-ul personal.

O altă lucrare este realizată de Amberlights. Se numește Out of the Cocoon/În afara coconului și este o instalație colorată, interactivă, care poate fi admirată atât de departe, cât și de aproape.

Sursă foto: www.canarywharf.com

”În timp ce vă plimbați în jurul structurii, vedeți cum se schimbă culorile în fața ochilor. Aripile uriașe de fluture simbolizează viața nouă care iese din întuneric. O viață nouă și o nouă speranță. Out of the Cocoon este o instalație care permite ca tema metamorfozei să fie înțeleasă atât de copii, cât și de adulți”, explică realizatorii.

Expoziția poate fi admirată pe spațiile publice din Canary Wharf până pe data de 21 august a acestui an.

Sursă foto principală: London Post