Recomandare de carte

”ARE MÂINILE LEGATE LA SPATE cu o frânghie groasă, care îi intră în carnea încheieturilor. E legat la ochi cu o cârpă neagră. Îngenunchează pe stradă, la marginea unei rigole cu apă stătută, capul i se apleacă și umerii i se încovoaie. Genunchii i se lovesc de pavajul tare și sângele țâșnește prin materialul pantalonilor în timp ce se leagănă înainte și înapoi, rugându-se. E după-amiaza târziu și umbra lui alungită se mișcă înainte și înapoi pe caldarâm. Murmură ceva, iar eu ma apropii: ”…de încă o mie de ori” – asta spune. ”Pentru tine, de încă o mie de ori!” Se leagănă înainte și înapoi. Își ridică fruntea. Văd cicatricea palidă de deasupra buzei de sus.

Nu suntem singuri.

Văd trăgaciul. Apoi îl văd pe cel care ține pistolul. E înalt, poartă o vestă argintie ca solzii de pește și un turban negru. Se uită în jos, la omul legat la ochi din fața lui, cu o privire în care nu se citește nimic altceva decât o pustietate vastă, cavernoasă. Face un pas înapoi, încarcă pistolul, lipește țeava de ceafa omului aflat în genunchi. Pentru o clipă, lumina soarelui care pălește strălucește pe țeava pistolului.

Împușcătura scoate un zgomot asurzitor.

Văd fața din spatele perdelei de fum. Eu sunt bărbatul cu vestă argintie ca solzii de pește.” (pag. 262 – 263)

Vânătorii de zmeie, de Khaled Hosseini

Traducere de Mihaela S. Oprea-Aron

Editura Niculescu, 2020

©  Dani Gheorghiu

Descreiere:

Vânătorii de zmeie este o poveste despre prietenie și trădare, care își poartă cititorii prin Afganistanul ultimelor zile ale monarhiei și pana la cele ale atrocităților prezentului. 

Despre autor: 

KHALED HOSSEINI este unul dintre cei mai citiți și iubiți scriitori din lume, cu vânzări de peste 39 de milioane de cărți la nivel mondial. În 2013 i-a apărut al treilea roman, Și munții au ecou. Cele două romane publicate anterior – Vânătorii de zmeie și Splendida cetate a celor o mie de sori – au fost traduse în 57 de limbi și publicate în 70 de țări. În 2006, a fost numit Ambasador al Bunăvoinței din partea UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați.

De asemenea, este fondatorul Fundației Khaled Hosseini. Mai multe informații puteți găsi pe site-urile: www.khaledhosseini.com și www.khaledhosseinifoundation.org

Găsiți cartea aici.

Recomandarea cărții este făcută în colaborare cu Wednesday Book Club (club de carte din Sibiu). Îi găsiți pe Facebook și Instagram.