De astăzi până duminică, strada Cetății din Sibiu găzduiește câteva dintre cele mai artsy cadouri și accesorii pentru sezonul festiv. Ceea ce reprezenta cu ani în urmă ArtBoutique, un târg creativ de handmade ce avea loc de două ori pe an în Piața Mică din Sibiu, s-a transformat începând cu acest sfârșit de săptămână în Artsy Handmade Fair. 

Tema Artsy Handmade Fair de anul acesta este  iarna alternativă iar organizatorii îl descriu ca fiind târgul de Crăciun de pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu. Acestia au pregătit activități pentru toate vârstele și multe multe surprize. Artsy dă astfel mâna cu ceea ce este autentic, emană bucurie, este neafectat de trecerea timpului și este făcut din pasiune, fiind un altfel de târg de iarnă, ce are ca preocupare principală promovarea produselor handmade & homemade. Atmosfera va fi completată de muzica live, ateliere pentru copii și adulți, dulciuri și bunătăți bio.

Foto: Facebook // Artsy Handmade Fare

Programul atelierelor numit Ateleru’i Ler  poate fi găsit aici și include workshop-uri de pictură cu Patricia Drăghiciu, olărit cu Ceramica de Nocrich, design a unor decorațiuni aparte de Crăciun și Revelion cu Jujube Atelier, decorațiuni din nasturi cu Teodora Mika, Globuri Atlernative cu Adriana Lupșor sau ateliere de decorațiuni origami pentru Crăciun  cu MOKKO Atelier.

Foto: Facebook // Artsy Handmade Fare

În fiecare seară vor avea loc concerte. Vineri începând cu ora 19 va cânta NAVI, sâmbătă tot la ora 19 Charlie Fălămaș, sibianul pe care îl știm acum și de la concursul Vocea României și nu numai, fiind urmat la ora 20 de We singing colors, iar dumincă va concerta CeZar.

Am stat de vorbă cu Diana Micu, cea care a inițiat în anul 2009 ArtBoutique și care a regândit acum  sub o nouă coafură Artsy Handmade Fare. Știm despre Diana că plănuiește această reîntoarcere de ceva timp, iar împreună cu Grey Projects a pus anul acesta planul în aplicare. Ieri deja a început să decoreze strada Cetății cu luminițe, brăduți și câteva mesaje-panou surpriză trimise direct de la artistul George Roșu, din Cluj.

Foto: Facebook // Artsy Handmade Fare

Cum ți-a venit ideea să organizezi Artsy anul acesta?

Diana Micu: Artsy Handmade Fair a venit ca o continuare naturală a evenimentului ArtBoutique dedicat produselor realizate manual. Ador Sibiul și îmi doresc să se dezvolte cât mai mult prin ceea ce oferă iubitorilor de frumos. Un eveniment organizat pe strada Cetății, la început de iarnă, nu face decât să continue inițiativele celor care doresc să activeze și alte zone foarte frumoase ale orașului.

Povesteste-ne despre Art Boutique și transformarea acestuia în Artsy. 

Diana Micu: Povestea ArtBoutique a început în 2009 și a continuat sub forma de târg de produse handmade până în 2013. După o pauză de 5 ani, m-am gândit să transform evenimentul în ceva mai atmosferic și cu o ofertă mai bogată, pentru toate vârstele. Noul Artsy este:

☉ a – authentic ☉ r – radiant ☉ t – timeless ☉ s – soulful ☉ y – you

De ce este Artsy un altfel de târg de Crăciun (în afară că se află pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu)

Diana Micu: Am ales produsele pe sprânceană și îmi doresc să bifeze cât mai multe dorințe de pe listele de cadouri. Vor fi de găsit multe produse handmade, avem o listă bogată de ateliere pentru copii și adulți (Ateleru’i Ler), muzică LIVE în fiecare seară, street food, vin fiert, dulciuri din ingrediente locale și un vibe care să ne țină în stradă chiar dacă e mai frig afară.

Ce experienta vor avea vizitatorii?

Diana Micu: Experiența este unică, diferă de starea fiecăruia dar eu sper să intre toți vizitatorii în jocul #artsy și să simtă că fac parte dintr-o comunitate caldă și frumoasă. Cea Mai Frumoasă Stradă din Sibiu poate fi mai #artsy ca niciodată cu ajutorul nostru. Ah, și să vină lumea să vadă surprizele pregătite de George Roșu. Plecând de la ele avem și un concurs pentru vizitatori.

Ce mindset ne recomanzi pentru o vizită la Artsy?

Diana Micu: Keep calm and be #artsy! Keep calm and buy #handmade! Keep calm and be #jolly! Keep calm and be #friendly! Keep calm and #listen! Keep calm and #eat goodies!