Cu elemente grafice noi marca Dan Perjovschi, cu artiști de renume mondial și evenimente deosebite, noua stagiune muzicală a Filarmonicii de Stat Sibiu debutează joi 10 octombrie 2019, la sala Thalia cu ”Simfonia nr. 5” de Beethoven și ”Concertul pentru vioară și violoncel” de Brahms. Vedetele serii sunt dirijorul Horia Andreescu și soliștii Ioana Goicea (vioară) și Leonid Gorokhov (violoncel).

Stagiunea muzicală ”Beethovenescu” este realizată cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu. Publicul va găsi în afișul stagiunii caligrafia lui Perjovschi dar și reprezentări grafice ale unității dintre auz, văz și suflet.

”Debutul acestei stagiuni ne plasează în cuspida unor evenimente care fac cinste Sibiului și celor mai titrați muzicieni ai județului: membrii Orchestrei Filarmonicii de Stat din Sibiu. Prima instanță ne plasează în urma succesului incrdibil pe care orchestra l-a avut în București la Sala Radio, la debutul ansamblului în cadrul Festivalului ”George Enescu”. Cel mai vândut și aplaudat concert al secțiunii ”Muzica secolului XXI” l-a avut orchestra Sibiului, finalizat cu „standing ovation”, multe cronici românești și chiar una londoneză. Încercăm să prelungim această euforie pe parcursul stagiunii și să nu coborâm sub acest standard pe care l-am atins sub umbrela simbolică a lui ENESCU. A doua instanță este dată de proximitatea anului 2020 în care este sărbătorit poate cel mai puternic nume al compoziției universale: Ludwig van Beethoven. Toată planeta sărbătorește 250 de ani de la nașterea ”Titanului de la Bonn”, care vedea prima dată lumina în 1770, în 16 decembrie. Vom programa în următoarea stagiune toate simfoniile lui BEETHOVEN. În încercarea noastră de a deschide porțile și programele către un nou public, mai divers, tânăr și chiar către turiști, am hotărât să „românizăm” numele marelui compozitor german, prin asocierea cu numele marelui compozitor român pe care îl celebrăm în faimosul festival, ajungând la un nume de stagiune foarte ludic: ”BEETHOVENESCU.  Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

În acest context, programul Concertului din 10 octombrie include ”Concertul pentru vioară și violoncel și orchestră” de Johannes Brahms și cea mai cunoscută lucrare simfonică a tuturor timpurilor și despre care au auzit cu siguranță și triburile aborigene – ”Simfonia nr. 5” (a destinului) de Beethoven. Concertul va debuta la 18:30, pe strada Cetății, cu surpriza serii: de pe terasele Sălii Thalia se va anunța începutul noii stagiuni cu ansamblurile reunite de brass ale Filarmonicii de Stat Sibiu și Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”.

Biletele pentru acest eveniment pot fi achiziţionate de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia, Str. Cetăţii nr.3-5), între orele 10,00-12,00 și 13,00-16,00. Prețul unui bilet este de 20, 30 și 40 de lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, studenți și pensionari.