Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca şi NTT DATA Romania au lansat în această vară proiectul Office Gallery, care are ca obiectiv promovarea unor lucrări realizate de tineri artiști, în clădirile centrelor de afaceri pe care le deține NTT DATA Romania.

Ideea proiectului a venit din partea Ameliei Proștean, Business Manager NTT DATA Romania care a absolvit Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca: „Cred că arta este cheia pentru conducerea cu succes a afacerilor în actualul mediu de business, atât de dinamic. Actul artistic şi cultural joacă un rol central îmbogăţind existenţa noastră şi contribuind la construirea unei societăţi mai sănătoase şi durabile. Absolventă a UAD Cluj, specialitatea pictură, am intrat în mediul corporatist, în urmă cu 8 ani. Am reuşit să rămân mereu prezentă în mediul artistic prin participarea la evenimente sau prin organizarea şi gestionarea unor proiecte artistice şi expoziţii de pictură. Obiectivul proiectului Office Gallery este de a promova, pe de o parte, realizările artiştilor contemporani şi, pe de altă parte, de a genera o ambianţă plăcută care să sprijine creativitatea. Ştiu că trăim într-o eră în care timpul devine insuficient pentru a vizita o galerie de artă sau o expoziţie la muzeu. Din punctul meu de vedere, acest proiect, prin care aducem arta la birou, este un cadou pe care îl facem colegilor şi partenerilor noştri”, povestește Amelia Proștean.

Prima expoziţie cuprinde o serie de 14 lucrări expuse ale artiștilor Ionela Blaj, Gagyi Botond, Mihai Guleș, Raluca Iancau, Cristian Lăpuşan, Flavia Lugigan și Leonardo Silaghi, la sediul NTT DATA Romania din Unirii View, Bucureşti. Selecţia lucrărilor a fost făcută cu ajutorul Prof. dr. Ioan Sbârciu, preşedintele UAD.

Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de doi ani, începând cu iulie 2019, timp în care vor fi organizate câte patru expoziţii ale doctoranzilor facultăţilor din cadru UAD Cluj. Expoziţiile se schimbă în mod regulat, astfel încât colegii, clienţii şi vizitatorii să aibă ocazia să admire cât mai multe opere de artă ale unor artiştii plastici autohtoni.

„Suntem puternic axați pe identificarea, promovarea și susținerea tinerelor talente, ale viitoarelor elite, prin oferirea de resurse și a unui context prolific pentru a performa, astfel încât aceștia să poată crea viitorul de mâine. Proiectul Office Gallery a coagulat spiritul creativ al mai multor artiști și studenți ai Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, dar și al colegilor noștri iubitori de artă. Urmărim așadar să încurajăm cooperarea între tinerii artiști, organizații culturale și mediul de afaceri din România. Este un prim pas în atingerea unor obiective ambițioase, precum consolidarea comunității artistice românești și facilitarea accesului artiștilor la spații de creare și de difuzare a artei vizuale”, a declarat Dr. Daniel Metz, CEO NTT DATA România.

Prima expoziţie s-a bucurat de succes din partea angajaților, colegilor și clienților managementului, motiv pentru care organizatorii au decis să implementeze proiectul şi în alte orașe din țară unde se găsesc locaţii NTT DATA Romania.