Teatrul de Balet Sibiu deschide miercuri, 29 septembrie, stagiunea 2021 – 2022 cu spectacolul de balet neoclasic „Fragile. Rhapsody in blue”, coregrafia Aleisha Gardner. Alte 11 reprezentații de dans contemporan, balet clasic și neoclasic, ale unor titluri apreciate de public, din repertoriul TBS, precum: „Amurg. 304 zile de lămâie”, „Gală de Balet” și „Spărgătorul de nuci” vor fi oferite publicului, în perioada septembrie – decembrie 2021, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu.

De asemenea, reprezentanții Teatrului de Balet Sibiu vor dansa duminică, 5 septembrie, de la ora 19:00, în Catedrala Evanghelică „Sfânta Maria” din Sibiu, în cadrul galei de închidere a proiectului „Online – Offline”. Ayaka Nagai și Franco Cubero Acosta vor prezenta publicului coregrafia „Passing” realizată de Aleisha Gardner, pe muzica de C. Saint-Saen.

„Online – Offline” este un proiect inițiat de Stagiunea Camerală Florescu-Fernandez & Friends , în parteneriat cu Forumul German Sibiu (FDGS), Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Biserica Evanghelică, Primăria Orașului Săliște, Teatrul de Balet Sibiu, Radio România Muzical, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Cadru ”Dama cu camelii”.

Reprezentanții Teatrului de Balet din Sibiu anunță și o premieră de balet neoclasic, pe 11 și 12 noiembrie. Este vorba despre spectacolul „Dama cu camelii”, inspirat de romanul lui Alexandre Dumas fiul. Acesta va fi prezentat publicului după o amânare de un an, cauzată de situația evoluției pandemiei. Mehmet Balkan semnează coregrafia spectacolului.

Născut în Ankara, Turcia, Mehmet Balkan a studiat la Conservatorul Național din Ankara, la Academia de Teatru Bolshoi, unde s-a specializat în tehnica Vaganova lucrând cu Asaf Messerer și Serghei Prokofiev. La 18 ani, Ninette de Valois, fondatoarea Royal Ballet, i-a oferit o bursă de studii la Royal Ballet School. După absolvirea Royal Ballet School a devenit solist al Baletului Național din Ankara. De-a lungul carierei a dansat în calitate de solist în companii prestigioase de dans precum: Baletul de Stat Munchen, Calgary Ballet Canada, Baletul Operei Naționale Berlin, Baletul Operei Naționale Rhein Düsseldorf, Teatrul de Balet Tokyo etc. A activat ca maestru de studii, director artistic, coregraf și regizor de operă în Turcia, Marea Britanie, Italia, Spania, Suedia, Germania, Finlanda, Franța, Japonia, Olanda și Portugalia. Mehmet Balkan activează pe scena dansului de peste 45 de ani și a coregrafiat de-a lungul carierei peste 60 de spectacole de dans și operă.  

Biletele vor putea fi cumpărate începând de luni, 6 septembrie, de pe site-ul Teatrului de Balet Sibiu (www.sibiuballet.ro), de pe site-ul partenerului de ticketing – Kompostor.ro sau de la sediul administrativ al instituției (Parcul Tineretului, nr. 1, Sibiu).