ESTE FILM și Asociația Culturală BIS aduc în Grădina BIS filmul rusesc Dovlatov. Proiecția va avea loc duminică, 19 august 2018, ora 20.30.

Câștigător al Ursului de argint la Berlinală anul acesta, filmul rusesc regizat de Alexey German Jr. creionează șase zile din viața genialului scriitor care a văzut dincolo de limitele rigide ale Uniunii Sovietice a anilor ’70. Disidentul Serghei Dovlatov (1941 – 1990) a luptat să-și păstreze intacte talentul și umanitatea, în timp ce alți prieteni artiști erau zdrobiți de pumnul de fier al masinăriei de stat.

Pe lângă firul narativ principal, filmul ilustrează și prietenia lui Dovlatov cu poetul Iosif Brodsky, înainte ca acesta să fie exilat din URSS. Destinul celor doi scriitori se intersectează în împrejurări nefaste: ambii au fost interziși în URSS, ambii au fost forțați să plece peste hotarele țării.

Dovlatov nu este doar un film despre un mare scriitor, ci mai ales unul despre binele strivit sub enormele șenile ale răului, ale complicitătilor, ale compromisurilor, despre talentul care, atunci când este dublat de moralitate, este batjocorit de niște primitivi.  Tema filmului este una cât se poate de actuală, luând în considerare contextul politic în care se află România zilelor noastre.

Proiecția va avea loc în Grădina BIS Teatru (Sibiu, Strada Ștefan cel Mare nr. 56). Prețul unui bilet este de 12 lei.

Bilete disponibile on-line pe www.kompostor.ro și în seara proiecției, în Grădina BIS.