comunicat de presă

În mai puțin de o săptămână va avea loc cea de-a șasea întâlnire a chitariștilor din România, în Piața Habermann din Sibiu. Noua ediție a festivalului aduce, pe lângă bine-cunoscutul Concert Manifest la care cântă la unison sute de chitariști, inclusiv o serie de activități care vor pune chitara în centrul atenției.

Pornind de la ideea că o chitară poate avea mai multe vieți, dar totodată că fiecare dintre noi putem găsi una veche pe acasă, în pivniță sau prin cămara bunicii, organizatorii festivalului au gândit o serie de proiecte care vizează punerea acestui instrument în valoare.

Ultimele zile de înscrieri la Guitar After Life

Guitar After Life este un proiect complex de colectare a chitarelor vechi din toată țara și de recondiționare a acestora prin diferite metode. O parte dintre instrumente vor ajunge la elevii Liceului de Artă din Sibiu, care le vor picta în timpul Concertului Manifest pe baza sunetelor ascultate, transformându-le în lucrări de artă. Restul instrumentelor vor fi recondiționate în cadrul proiectului Guitar Art Craft, astfel fiind transformate în noi obiecte decorative, pe principiul do-it-yourself: veioze, cuiere, noptiere, rafturi etc. În final, toate creațiile vor fi expuse în Piața Habermann pe tot parcursul festivalului, când pot admirate de către public.

Procesul de colectarea a chitarelor este pe ultima sută de metri, astfel că instrumentele mai pot fi trimise către organizatori doar până marți, 15 septembrie 2020.

Pașii pe care trebuie să îi urmați:

  1. Să vă asigurați că aveți o chitară nefuncțională de care vă puteți despărți emoțional;
  2. Să completați formularul de înscriere de aici: http://bit.ly/guitar-after-life;
  3. Să așteptați ca organizatorii să ia legătura cu voi pentru a stabili toate detaliile logistice (transportul, manipularea etc.).

La finalul procesului de colectare și de recondiționare a chitarelor vechi, suntem cu toții invitați la o expoziție cu totul specială în cadrul evenimentului, unde vom admira împreună rezultatele creative ale proiectului inedit. Expoziția Guitar After Life va fi deschisă publicului timp de o saptamana, fiind amplasată în Piața Habermann si face parte din Sibiu Guitar Meeting  – un eveniment co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu.