Jazz: efervescență, individualitate, spontaneitate, transformabilitate. Jazzul, natural, capătă, prin sunet, nu doar forma personalității celui care o cântă dar și a celor care îl ascultă. Înțelegând că este vorba despre un organism viu, Fundația Culturală Jazz Banat scoate, din 1997, jazzul în aer liber.

download

 Gărâna Jazz Fest este cel mai important eveniment open-air de acest gen din centrul și estul Europei, reușind, an de an, să ofere experiențe de neșters  atât publicului, dar și celor aflați pe scenă datorită atmosferei pe care spatial o prilejuiește.

3 Grammy la Gărâna 2015

Trecând de majorat, ediția de anul acesta va întâmpla evenimente nu doar în Poiana Lupului ci și în curtea Hanului La Răscruce și în biserica veche din Văliug, ultimele două fiind folosite exclusiv pentru promovarea artiștilor români. Cât despre Poiana Lupului, aici vor cânta artiști de renume international, printer care trei câștigători ai premiilor Grammy. Așadar, cel mai important pianist de jazz cubanez al zilelor noastre, Gonzalo Rubalcaba alături de legenda vie, Stanley Clark și Best RnB Performance în 2014, Snarky Puppy, vor urca pe scena înstelată a festivalului.

Gărâna Jazz Festival se trăiește cu aer curat în plămâni, în papuci sau cizme, cu ochiul limpede de verde și albastru, cu omul deschis spre bun.

Mai multe detalii despre Gărâna Jazz Festival 2015 găsiți aici.