Astăzi au fost anunțate, la Sibiu, primele informații despre cea de-a 27-a ediție a Festivalului Internațional de la Sibiu – FITS. Constantin Chiriac a anunțat o parte dintre cele mai importante spectacole care vor fi prezente în acest an la festival, dar și numele a șase celebrități care vor primi o stea pe Aleea Celebrităților.

Tema ediție din acest an este „puterea de a crede”.

Puterea de a crede că există continuitate, că există încredere, că există iubire, că există construcție, că există viziune, că putem să ducem mai departe ce am făcut 26 de ani, și acum a 27 – a ediție a festivalului, vom putea să continuăm tradiția cu mai multe spectacole bune, mai multe spații de joc și mai mulți spectatori.” – Constantin Chiriac, președinte FITS

Constantin Chiriac a vorbit și despre principalele spectacole care se vor juca în festival. Programul cu spectacole indoor și outdoor va fi disponibil pentru spectatori din luna martie pe site-ul sibfest.ro. Totodată, primele bilete vor fi puse în vânzare de Ziua Mondială a teatrului: „Vom începe să vindem bilete din 27 martie. Până în 27 martie încercam să punem și tot ce înseamnă programul colateral, evenimente speciale pornind de la conferințe, la spectacolele lectură, la lansări de carte, la film, la secțiunea de proiecte și așa mai departe. Este important că putem veni de Ziua Mondială a teatrului cu acest program integral al Festivalului Internațional de Teatru și că, în același timp, reușim să punem în vânzare așa cum am obișnuit de anul trecut aceste spectacole.”

Șase stele noi pe Aleea Celebrităților

Președintele FITS a anunțat șase dintre cei care vor primi în acest an o stea pe Aleea Celebrităților: Sasha Waltz, Israel Galvan, Denis O’Hare, Jan Lauwers, Helmut Stürmer și Akram Khan.

„Sunt convins că această alee va însemna enorm de mult pentru Sibiu, în timp. Așa cum v-am spus, este baza a ce va însemna Institutul de Cercetări. Tot ce construim, construim cu siguranță, cu viziune pentru viitor. Nu construim pentru gloria lui Chiriac, pentru gloria festivalului, sau pentru gloria cutării persoane, sau cutării instituții, construim cu temeinicie pentru ce va însemna viitorul acestei comunități. Nu uitați că toate sunt pe principiul vaselor comunicante pornind de la liceul de artă unde dorim școala de teatru, la ce înseamnă școala de teatru, școala de management cultural, zona de master, zona de doctorate, platforma doctorală, noul teatru, noul institut de cercetări, noul centru de congrese. Deci toate astea sunt o prelungire și o formulă de dialog care a născut, naște și va naște alte și alte structuri, proiecte și inițiative.” – Constantin Chiriac, președinte FITS
Cea de-a 27-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu se va desfășura în perioada 12-21 iunie 2020.