Marți, 4 decembrie, de la ora 18.30 va avea loc la Centrul Cultural ”Ion Besoiu”, proiecția filmului „Moon Hotel Kabul” în regia lui Anca Damian. Proiecția va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu doi dintre actorii filmului, binecunoscuți publicului sibian: Ofelia Popii și Cătălin Neghină.

„Moon Hotel Kabul” este o coproducție România-Franța prezentată în Sibiu de Aparte Film și Este Film Festival.  Filmul a avut premiera internațională în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia, unde Anca Damian a obținut premiul pentru cel mai bun regizor.

Filmul „Moon Hotel Kabul” ridică întrebări despre adevăr, dragoste și prețul pe care decidem să- l plătim pentru ele. Ivan Semciuc este jurnalist de investigație. Cinic, el combină abil adevărul și ficțiunea în reportajele sale. Apoi vine o zi când i se întâmplă ceva care-i afectează viața: la sfârșitul unei misiuni în Kabul, are o partidă de sex fără obligații cu Ioana, traducătoarea. Evenimentul este aparent lipsit de sens, dar a doua zi, înapoi la București, Ivan află că Ioana a murit, găsită cu venele tăiate. Rutina de nezdruncinat a veții sale personale intră într-o revoluție profundă, pe măsură ce Ioana îl bântuie moartă, mai prezentă și mai mult decât a făcut-o în timpul vieții.

Scenariul „Moon Hotel Kabul” este co-semnat de Lia Bugnar și de Anca Damian. Din distribuție fac parte Florin Piersic Jr., Ofelia Popii, Adrian Titieni, Alexandru Nagy, Rodica Negrea, Richard Bovnoczki, Cristina Florea, Ilona Brezoianu, Dorina Chiriac.

Despre Anca Damian

Anca Damian este cineastă, operatoare de imagine, producătoare, scenaristă și regizoare. Publicul larg o cunoaște probabil cel mai bine ca fiind autoarea filmului „Crulic, drumul spre dincolo” (2011), dar ea are un întreg palmares de filme și premii internaționale și naționale. În cadrul Este Film Festival 2018 regizoarei i-a fost dedicată secțiunea In Frame, cu focus pe filmele cu care Anca Damian s-a remarcat de-a lungul timpului.