Cea de-a treia ediție a festivalului „Prietenii muzicii” va avea loc în perioada 6-8 și este dedicată copiilor talentați care iubesc pianul. Biblioteca Județeană Astra găzduiește și de această dată manifestația artistică, iar inițiatoarea festivalului la Sibiu este profesoara Eniko-Maria Orth, cu Medalia „Meritul pentru Învățământ clasa I-a”. Pe tot parcursul celor trei zile de festival intrarea este liberă.

Trei zile de festival, 114 participanți

De la mic la mare, copii cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani au spus prezent la una dintre cele mai importante competiții naționale, un bun prilej pentru ei de a-și etala talentul. Numărul celor înscriși anul acesta a crescut astfel, spre deosebire de anul precedent sunt cu 36 mai mulți, iar 41 dintre ei sunt sibieni. Repertoriul fiecărui participant va cuprinde una sau două lucrări, fiind incluși la una dintre cele trei secțiuni; A- cei care studiază pianul ca instrument principal în școli și licee de muzică; secțiunea B- tineri care studiază pianul fie ca instrument opțional la Palatele Copiilor, Case de Cultură sau în sistem particular, iar secțiunea C este dedicată ansamblurilor la patru mâini pe un singur pian.

Festivalul „Prietenii Muzicii” începe să devină o tradiție în Sibiu, iar scopul acestuia este de a-i încuraja pe copii să învețe un instrument muzical, să le ofere o alternativă constructivă de petrecere a timpului liber, precum și crearea unui cadru organizat de manifestare artistică, acolo unde tinerii își pot prezenta calitățiile

La sfârșitul festivalului se vor acorda diplome de Excelenţă, de Merit, de Participare, Premii Speciale (pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti, premiu pentru prezenţă artistică deosebită, etc.) din partea Fundaţiei „PRO PIANO-ROMÂNIA’’ şi premii speciale în bani din partea arhitectului Mircea Ţibuleac, în calitate de preşedinte al Filialei Judeţene Sibiu a Uniunii Arhitecţilor din România.

afis festival Pro Piano 2015