GRAIU lansează albumul TORA la Filarmonica de stat din Sibiu duminica, 18 decembrie 2022, de la ora 19:00, printr-un concert care va îmbina cultura afro-americană cu cea a romanității orientale prin cântece ritualice și spirituals, blues si jazz, balade haiducești și ”blues de ocnă”, cântece de joc, de dragoste, de dor alături de slave shouts și gospel.

GRAIU este un proiect de folclor reinterpretat românesc, cunoscut anterior sub titulatura Alina Ciolcă & Band, însă odată cu venirea unui nou instrumentist în trupă, și piesele au luat o nouă formă și s-a simțit nevoia schimbării numelui. Trupa este formată din Alina Ciolcă—voce, Mac Marian Aciobăniței la chitară și Adrian Chepa— persecuție, bass și drâmbă.

Proiectul GRAIU s-a bucurat până acum de numeroase concerte și de prezența la festivaluri și evenimente culturale, precum Concerte pe Acoperiș (Filarmonica de Stat Sibiu), Embargo Fest, Buzău International Arts Festival, Roland Jazz Festival (Sangeorz-Bai), Enescu Orfeul Moldav (Filarmonica „Mihail Jora“ Bacău), Ziua Minorităților Naționale (Filarmonica de Stat Sibiu), Straiță Plină (satul Roșia, jud. Bihor), Street Delivery Baia Mare, Festivalul de Film și Istorii Râșnov, Ziua Iei (Muzeul ASTRA Sibiu), Buzău – Blues, Jazz and anything else Festival, Festivalul Internațional de Folclor București, Tam-Tam Festival (Brașov).

Evenimentul va avea loc la Sala Thalia, începând cu ora19:00 și va dura 2 ore, iar pretul unui bilet este de 30 de lei. Pensionarii, studenții și elevii pot beneficia de o reducere de 50%.

de Paula Pintea, Jurnalism, Anul III