În 2 ani de zile, Dubaiul va deveni destinația mondială pentru inventatori și antreprenori. Acesta este planul conducerii Emiratului  Dubai, unul  dintre cele 7 emirate care alcătuiesc Emiratele Arabe unite.

‘Muzeul Viitorului va fi un incubator de idei și concepții reale, motor al inovației si  va aduna sub același acoperiș cei mai străluciți cercetători, designeri, inventatori și finanțatori’, a declarat  șeicul Mohamed Ben Rached.  El a adaugat că emiratul nu vrea ‘să fie la remorca altora’ într-o lume ‘angajată într-o nouă eră…a marilor revoluții tehnologice’.

Muzeul va fi și o platformă pentru expunerea și testarea celor mai recente inovații ale giganților tehnologiei și va oferi oportunități de colaborare cu firme, mari universități și centre de cercetare din lume. Vor exista laboratoare de inovație din domenii precum sănătate, educație, orașe inteligente, energie și transport.

 Clădirea va  avea forma  unui  inel oval, va avea șapte etaje și va fi amplasată în apropierea principalei axe rutiere din Dubai, nu departe de Burj Khalifa, cel mai înalt turn din lume, cu cei 828 metri ai săi. Construcția va costa în jur de 136 de milioane de dolari și va  fi  gata până în anul 2017, au  precizat  inițiatorii proiectului.  În prezent,  în   Dubai se construiesc tot mai multe clădiri în perspectiva Expoziției Universale, care va avea loc în orașul-emirat în 2020.