Dincolo de cifre, orice proiect de succes are în spate oameni puternici, cu viziune, care devin exemple pentru cei din jurul nostru. Prin muncă, perseverență, ambiție și seriozitate, Dedeman a  devenit cea  mai puternică companie antreprenorială din România.

Însă dincolo de succesul economic, compania Dedeman și-a asumat angajamentul continuu de a se implica  în comunitate, sprijinind proiecte culturale, educative, sportive și comunitare. Dragoș Pavăl, unul dintre cei doi frați, antreprenori de succes, care au pus bazele  și au dezvoltat compania  Dedeman, ne-a vorbit despre proiectul „Planuri de  bine”, dar și despre nevoia de a ne implica cât mai mulți în susținerea  educației și a  culturii.

De-a lungul vremii, compania Dedeman a investit în sport, cultură, educație și în planuri pentru comunitate, toate acestea fiind acum reunite sub umbrela proiectului „Planuri de Bine”. Cum a pornit acest proiect și care este feedback-ul pe care îl primiți din comunitate?

foto Dragos PavalDragoș Pavăl: „Planuri de bine” însumează mai multe proiecte de resposabilitate socială, unele începute cu mulți ani în urmă, altele mai recente. Odată cu creșterea companiei, ne-am simțit datori să oferim ceva în schimb comunității prin proiecte, campanii și evenimente care să contribuie la îmbunătățirea calității vieții. Feedback-ul este unul pozitiv, apreciem deschiderea oamenilor către astfel de evenimente și ne bucurăm că ne putem aduce și noi contribuția.

Din 2014 sunteți parteneri ai Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Cum a evoluat în cei patru ani acest parteneriat? Cum vedeți acum festivalul, din interior, știind că faceți parte din marea sa familie?

Dragoș Pavăl: Parteneriatul cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu este unul dintre cele mai îndelungate, iar acest lucru se datorează seriozității, responsabilității și profesionalismului organizatorilor, cu care avem o colaborare excelentă. Suntem bucuroși să vedem cum Festivalul crește de la an la an, precum și deschiderea publicului spectator din România către astfel de evenimente culturale.

Anual oferiți burse pentru elevii de liceu din mediul rural cu rezultate bune la învățătură. De asemenea, susțineți și alte proiecte din domeniul educației și antreprenoriatului. Ce vă motivează să duceți mai departe aceste inițiative? Cât de importantă e susținerea educației din partea mediului privat de afaceri?

Dragoș Pavăl: Prin astfel de proiecte, centrate pe educație, ne creștem viitorul. Fără educație de calitate, accesibilă și conectată la noile tehnologii, nu vom putea fi pregătiți pentru provocările care vor urma. Cu cât sunt mai mulți cei care conștientizează și susțin această idee, cu atât mai ușor vom putea construi o societate puternică.

Ce valori/certitudini ați dobândit în toți acești ani, de când jucați în cea mai importantă arenă competitivă din România? Ce contează cel mai mult într-un mediu competitiv?

Dragoș Pavăl: Valorile după care ne ghidăm încă de la început sunt seriozitatea, ambiția, perseverența, implicarea, onestitatea și hărnicia. Sunt lucruri pe care atât clienții cât și colaboratorii le așteaptă de la noi, iar timpul ne-a demonstrat că respectând aceste valori poți răzbate într-un mediu competitiv.

Foto cover: Cristi Cojocariu

for English translation, click here]

*articol apărut în Capital Cultural nr. 12 – ediție specială FITS 2018