Avanpremiera spectacolului „De ce Hecuba?”, în regia Ancăi Bradu şi scenografia lui Mihai Păcurar, va avea loc duminică, 21 septembrie, pe scena Teatrului Naţional Radu Stanca.

“De ce Hecuba”, de Matei Vişnic,  este un spectacol uluitor despre strigătele naşterii și ale morții, despre război și violență, despre copiii care la zece ani devin copii-soldaţi, care la 16 sunt fascinaţi de război şi care la 19 ani sunt deja veterani. Aşa cum a afirmat  regizorul, Anca Bradu, „Matei Vişniec recuperează din Antichitate un personaj feminin de dimensiuni apocaliptice, Hecuba, construind în jurul maternităţii ei funebre un text analitic, polifonic, în maniera incantatorie acorului antic.”

Lansare de carte, la teatru

Scriitorul Matei Vişniec va fiprezent la Sibiu duminică, 21 septembrie pentru a asista la avanpremiera spectacolului „De ce Hecuba?!”. La ora 18:30,  va avea loc în foyer-ul teatrului lansarea cărţii „Omul dincare a fost extras rǎul”, care cuprinde şi textul piesei „De ce Hecuba”. Vor lua cuvântul Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Naţional Radu Stanca şi autorul Matei Vişniec. Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

Premiera spectacolului „De ce Hecuba?!”  va avea loc în 4 octombrie, cu începere de la ora  19:00. Cei interesaţi pot achiziţiona bilete, atât pentru avanpremieră cât si pentru premieră, de la Agenţia Teatrală din bvd. Nicolae Bălcescu nr. 17 sau online de pe eventim.ro. Preţul unui tichet este de 15 lei, respectiv 10 lei. Spectacolul  reunește atât actori de la Teatrul Național din Sibiu, cât și studenți ai Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga”.