La Teatrul Național Radu Stanca, secția germană, va avea loc în această seară (8 decembrie), premiera spectacolului „Cu mulțumirile firmei”, în regia  lui Theodor-Cristian Popescu.

Piesa este  scrisă de Lutz Hüber și  tratează un subiect actual, legat de structurile economice globale prin prisma schimbării conceptului care stă la baza producției și marketingului din sfera privată. Adam Krusenstern este reprezentantul școlii vechi, al capitalismului clasic. El este martorul unei lumi deja schimbate, în care a ajuns fără să își dea seama.  „Cred că veți descoperi un spectacol care vă va face să vă gândiți la cum arată viața noastră acum. Noi avem obiceiul să spunem  mereu că la noi nu o să vină, la noi nu se întâmplă, suntem la periferie, suntem  mai feriți etc.  După părerea mea, începem să fim prinși în acest vârtej și nu ne mai ajută să gândim așa, suntem parte din tot și trebuie să ne asumăm, cred, problematica lumii contemporane ca și cum trăim la centru. Asta-i miza pentru care ne aliniem cu toții aici, să facem acest spectacol. Eu sper ca după spectacol  să ne gândim la cum arată lumea noastră și dacă ne convine să trăim  așa, în viteza asta în care imaginea  conduce ceea ce facem,  sau mai putem schimba ceva”, spune regizorul Theodor-Cristian Popescu.
Spectacolul se joacă în limba germană și este supratitrat în limba română.

Distribuția: Adam Krusenstern – DANIEL BUCHER; Mayumi Selo – ANCA CIPARIU; Sandor Meyer – VALENTIN SPÄTH; John Hansen – ALI DEAC; Ella Goldmann – JOHANNA ADAM.