Ziua Internațională a Teatrului, 27 martie, va fi celebrată de BIS Teatru cu două spectacole și o întâlnire inedită cu tinerele generații de actori din Sibiu.

BIS Teatru le propune sibienilor 3 zile de artă, în perioada 25-27 martie, cu 2 dintre cele mai apreciate spectacole ale momentului – „Născut în ’90” și „Monoloagele vaginului”, precum și o întâlnire cu tinerii actori ai orașului, „Corydon – versuri născute din incestul luminii cu amurgul”. Aceasta din urmă va avea loc în Grădina BIS, acolo unde participanții vor fi așteptați cu versuri din Radu Stanca și Nichita Stănescu, vinuri alese și prezența unor personalități ale Sibiului. Intrarea va fi liberă.

Librăria Habitus, Grădina BIS și Atrium Cafe sunt spațiile în care se vor desfășura întâlnirile.

Program:

Sâmbătă, 25 martie, ora 19.00, la Librăria HABITUS (Piața Mică) – „NĂSCUT ÎN ’90”.

NĂSCUT ÎN 90, un spectacol marca BIS Teatru în regia lui Bogdan Sărătean.

Cu: Aneea Opriș, Andrada Grosu și Claudiu Fălămaș. Spectacol premiat la Festivalul Național de Teatru Independent. Preț bilet 20 lei, rezervări la numărul de telefon 0756094774.

Duminică, 26 martie, ora 16.00, în Grădina BIS (Str. Ștefan cel Mare nr. 56, Cartier Trei Stejari) – „Corydon – versuri născute din incestul luminii cu amurgul”

Corydon – versuri născute din incestul luminii cu amurgul – cei mai tineri actori ai urbei recită versuri în aer liber, în Grădina BIS Teatru. Nimic convențional, intrare liberă. Ne vom apleca cu precădere asupra celor doi poeți născuți în luna martie, Radu Stanca și Nichita Stănescu. Prindem amurgul. Dacă e frig ne încălzim cu emoție și cu vinuri roșietice. Vom invita actori, scriitori, personalități ale orașului. Rezervări la numărul de telefon 0756094774.

Luni, 27 martie, ora 20.00, la Atrium Cafe (Piața Mică) – „Monoloagele vaginului”

Monoloagele vaginului – un spectacol de cinci stele cu: Serenela Mureșan, Cristina Ragos, Codruța Vasiu. Preț bilet 25 lei, rezervări la numărul de telefon 0723287486.

Despre BIS Teatru

BIS Teatru este o companie independentă de teatru cu sediul în Sibiu, România. Cele două proiecte anuale mari marca BIS sunt festivalul 25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP și TEATRUL DIN CARTIER (BIS Educațional).

Ziua Mondială a Teatrului a fost creată de Institutul Internaţional de Teatru în cadrul Congresului Mondial din 1961, la Viena şi a fost sărbătorită prima oară în 1962, la 27 martie, ziua în care se deschidea stagiunea Teatrului Naţiunilor, la Paris. De atunci, în fiecare an, la aceeaşi dată, comunitatea teatrală internaţională, artişti şi public deopotrivă, precum şi centrele naţionale din cele o sută de ţări membre ale Institutului Internaţional de Teatru, celebrează Ziua Mondială a Teatrului, ca un moment de afirmare a forţei de comunicare a artei scenice, ca mod de expresie a umanităţii, dincolo de toate frontierele geografice sau culturale, lingvistice, religioase sau politice.

foto: Cristian Bîscă