Teatrul de Balet Sibiu încheie anul 2021 cu cinci reprezentații ale spectacolului de balet clasic „Spărgătorul de nuci”, coregrafia Vasile Petruțiu, care vor fi prezentate publicului pe 8, 9 și 10 decembrie, de la ora 19:00, respectiv pe 9 și 10 decembrie, la matineu, pentru copii, de la ora 12:00. Pentru toate cele cinci reprezentații, capacitatea de 30% a sălii de spectacol a fost integral ocupată și spectacolele se vor dansa cu casa închisă.
Pentru perioada ianuarie – aprilie 2022, Teatrul de Balet Sibiu a programat zece reprezentații ale unora dintre cele mai apreciate titluri din repertoriu.
„În luna decembrie, «Spărgătorul de nuci» este un titlu nelipsit din programul teatrelor de balet și operelor de pretutindeni. Alături de «Lacul Lebedelor», «Don Quijote», «La fille mal gardée», «Spărgătorul de nuci» este unul dintre cele mai frumoase spectacole de balet clasic și unul dintre cele mai bine vândute spectacole din repertoriul nostru. Ne-am obișnuit să avem săli pline la Sibiu, cu fiecare reprezentație a acestui minunat balet. Anul acesta, în contextul impus de situația pandemică, vom juca pentru prima dată în istoria noastră de 13 ani, cu doar 30% din capacitatea sălii de spectacol. În numele întregii echipe a Teatrului de Balet Sibiu le mulțumesc tuturor spectatorilor noștri pentru că ne-au fost alături în acest an greu. Le doresc tuturor multă sănătate, sărbători cu bine, cu liniște și să nu-și piardă credința și speranța într-un viitor mai luminos. Pentru primele patru luni ale anului 2022, am programat zece spectacole care să aducă publicului nostru bucurie. Cred că avem nevoie mai mult decât oricând de spectacole care să ne aducă împreună cu bucurie și stare de bine”, spune Ovidiu Dragoman, managerul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu ;i directorul Teatrului de Balet Sibiu
Spectacolele programate pentru perioada ianuarie – aprilie 2022 sunt „Dama cu camelii” (balet neoclasic), „Sînt o babă comunistă!” (teatru-dans), „Bolero” (balet neoclasic), „În numele bucurie” (dans de caracter), „Gală de Balet” (balet clasic, neoclasic și dans contemporan) și „La fille mal gardée” (balet clasic). Costul biletelor este de 20 de lei (bilet întreg), respectiv 10 lei (bilet redus pentru elevi, studenți și pensionari).
Biletele au fost puse în vânzare și pot fi cumpărate online, de pe site-ul kompostor.ro și de pe site-ul Teatrului de Balet Sibiu sau de la sediul administrativ al instituției, Parcul Tineretului, nr. 1.
PROGRAM TEATRUL DE BALET SIBIU IANUARIE – APRILIE 2022:
Dama cu camelii
Balet neoclasic
26, 27 ianuarie 2022, ora 19.00
Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu
Coregrafia: Mehmet Balkan
Asistenți coregrafie: Lale Balkan, Aleisha Gardner
Muzica: Giuseppe Verdi, Pietro Mascagni, Aram Khachaturian
Decoruri: Çebi Tayfun
Costume: Gülay Korkut Dinç
Videoproiecție: Ahmet Șeren
Light design: Radu Drusan
Durată aproximativă: 1 h 35 min
Sînt o babă comunistă!
Dans contemporan
16, 17 februarie 2022, ora 19.00
Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu
Coregrafia originală – Aleisha Gardner
Libret – Dan Lungu
Muzica originală – Cari Tibor, premiul UNITER pentru muzică de teatru în 2013
Colaj muzical – Aleisha Gardner
Scenografie – Ionuț Cristian Marin
Durată aproximativă: 1 h 15 min
BILETE „Sînt o babă comunistă!”
Bolero. În numele bucuriei
Balet neoclasic și dans de caracter
8, 9 martie 2022, ora 19.00
Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu
Bolero
Coregrafia: Aleisha Gardner
Muzica: Maurice Ravel
Costume: Anamaria Șut
În numele bucuriei
Coregrafia: Ángel Martínez Sánchez
Muzica: Zarzuele (Gerónimo Giménez, Reveriano Soutullo și Juan Vert, Amadeo Vives, Federico Chueca și Manuel Fernández Caballero) și compoziții la chitară de Francisco Tárrega
Costume: Rodica Kabdebo
Durată aproximativă:1 h 30 min
BILETE „Bolero. În numele bucuriei”
Gală de Balet
Dans contemporan, balet clasic și neoclasic
19, 20 martie 2022, ora 12.00
Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu
Durată aproximativă: 1 h 30 min
La fille mal gardée
Balet clasic
29, 30 aprilie 2022, ora 19.00
Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu
Coregrafia originală: Alexander Gorsky, Heinz Spoerli
Adaptare coregrafică: Aleisha Gardner, Alexandru Fotescu
Muzica: Ferdinand Herold, Peter Ludwig Hertel, Riccardo Drigo
Scenografia: Ionuț Cristian Marin
Durată aproximativă: 2 h
*Foto reprezentativă: TBS, Ovidiu Matiu/Gala de Balet