400 de spectatori au participat vineri, 23 septembrie 2022, la spectacolul de dans contemporan „Romeo și Julieta. Rock story”, coregrafia Marcello Algeri, asistent coregrafie Sabrina Rinaldi, prezentat în premieră de Teatrul de Balet Sibiu la Landshut, în Germania, cu Alba Fernandez (Spania), în rolul Julietei și Miguel Teixeira (Portugalia), în rolul Romeo.

Spectacolul a făcut parte din programul oferit publicului de către Asociația de Prietenie Landshut – Sibiu / Hermannstadt, cu prilejul aniversării a douăzeci de ani de la înfrățirea celor două orașe și a fost primit cu ropote de aplauze de publicul prezent. La Sibiu, premiera spectacolului de dans contemporan „Romeo și Julieta. Rock story” va avea loc pe 7 și 8 octombrie 2022, de la ora 19:00, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu”.

„Am început noua stagiune, în mod diferit decât până acum, cu un spectacol prezentat nu acasă la Sibiu, ci în Germania, iar surpriza absolută, foarte plăcută pentru noi toți și care ne-a încărcat pe toți cu foarte multă forță și energie, a fost reacția extraordinar de călduroasă a publicului german. Premiera «Romeo și Julieta. Rock story» a fost primită la Landshut cu aplauze la scenă deschisă care au durat minute în șir. După aceste reacții atât de bune ale publicului german, un public care ne-a văzut pentru prima dată, așteptăm cu nerăbdare premiera de la Sibiu a aceluiași spectacol, după care spectacolul va avea premiera în Italia, la Sanremo, pe scena Teatrului Ariston. Nu ne puteam dori un început de stagiune mai bun decât acesta. Avem cu toții convingerea că vom avea o stagiune foarte bună atât la Sibiu cât și pe scenele internaționale.” Ovidiu Dragoman, Director Teatrul de Balet Sibiu

Alte trei turnee internaționale în perioada octombrie – decembrie 2022

Stagiunea 2022 – 2023 a Teatrului de Balet Sibiu a început în mod inedit, cu un spectacol prezentat în străinătate, la Landshut în Germania și va continua cu alte trei turnee internaționale, cu tot atâtea premiere, în Italia, Țările de Jos și Belgia. Sâmbătă, 15 octombrie TBS va prezenta în Italia, pe scena Teatrului Ariston Sanremo, premiera de dans contemporan „Romeo și Julieta. Rock Story”. În perioada 18 decembrie 2022 – 9 ianuarie 2023, baletul din Sibiu va avea un amplu turneu internațional cu nu mai puțin de 23 de reprezentații ale spectacolelor „Spărgătorul de nuci” și „Alba ca Zăpada”, în Țările de Jos și Belgia. Pentru publicul din Sibiu, TBS a pregătit în perioada octombrie – decembrie douăsprezece spectacole, atât producții proprii, cât și spectacole invitate.