Legendara trupa  Pink Floyd a lansat o piesă nouă după o pauză de 28 de ani. Cântecul „Hey, Hey, Rise Up” a fost lansat în sprijinul Ucrainei. Încasările obținute sunt direcționate către Fondul de ajutor umanitar al Ucrainei.

Melodia este interpretată de David Gilmour, Nick Mason, Guy Pratt și Nitin Sawhney, iar partea vocală este a lui Andriy Khlyvniuk, solist al trupei ucrainene Boombox. Piesa a  acumulat deja peste 5 milioane de vizualizări, la o zi de la lansarea sa pe YouTube.

„Noi, la fel ca mulți alții, am simțit furia și frustrarea acestui act josnic îndreptat împotriva unei țări independente, pașnice și democratice, care a fost invadată și a cărui populație este ucisă de una dintre marile puteri ale lumii”, a declarat David Gilmour, de la Pink Floyd.

Videoclipul pentru „Hey, Hey, Rise Up!” este realizat de regizorul şi scenaristul Mat Whitecross, iar pe coperta single-ului este desenată o floarea-soarelui galbenă – floarea naţională a Ucrainei – cu un ochi albastru în centru, realizată de artistul cubanez Yosan León.