Art of London a prezentat, timp de o lună, pe uriașul ecran publicitar din Piccadilly Circus, expoziția de fotografie TAKE A MOMENT 2022, a fotografului Ray Burmiston, continuând astfel să atragă atenția asupra importanței sănătății mintale.

Expoziția a culminat la începutul lunii aprilie, cu un videoclip de zece minute cu sute de portrete, curatoriat de Ray Burmiston, participant activ la campania de conștientizare a importanței îngrijirii sănătății mintale.

Burmiston a realizat în ultimii 10 ani sute de fotografii cu vedete care aveau ochii închiși, subliniind importanța de a-și dedica un moment pentru a se concentra asupra sănătății lor mintale. Printre personalitățile fotografiate se numără și David Walliams, Kylie Minogue, Stephen Fry, Alesha Dixon, Amanda Holden, Kate Moss, Richard Ayoade, Helena Bonham Carter, Ricky Gervais, Grayson Perry, Mel B, James Corden, Nish Kumar, dar și mulți alți sportivi și personalități din lumea mondenă.

Pe lângă celebritățile implicate în proiectul original și spectatorii au avut ocazia să facă parte din această inițiativă și să se vadă afișați pe Piccadilly Lights. Expoziția din acest an a fost deschisă din 8 martie și până în 6 aprilie, campania fiind inițiată pentru prima dată ca o expoziție virtuală, în 2020. Pentru a avea șansa de a fi inclus în expoziție, de la începutul lunii martie, publicul a putut posta pe Instagram un selfie cu ochii închiși, într-un moment de reflecție. Ca parte a proiecției finale, membrii publicului au putut să își vadă selfie-urile Take A Moment proiectate alături de chipurile celebre implicate în campanie.

Sub ecrane a fost instalată și o expoziție fizică, denumită The Take A Moment Gallery, formată dintr-o selecție de peste 200 de portrete alese de Ray Burmiston. Prezentarea a fost completată și de universul sonor creat de fotograf împreună cu Stephen Dewey special pentru a face experiența și mai captivantă.  Spațiul a fost completat de o zonă în care trecătorii să își poată lua un moment pentru ei și de o zonă amenajată pentru selfie-uri.

Pentru că nu trebuie să ne oprim din a ne preocupa de sănătatea noastră mintală, provocarea merge mai departe, online, în cadrul expoziției virtuale. Oameni obișnuiți, din orice parte a lumii, pot chiar și astăzi, după închiderea expoziției, să contribuie la această campanie încărcând un selfie în care surprind momentul lor de respiro.

surse:

https://artoflondon.co.uk/events/take-a-moment

https://takeamoment.uk

Instagram: @rayburmiston

sursa cover foto: louderthanwar.com

de Cristina Ghinea