Noaptea Albă a Galeriilor – NAG împlinește 14 ani de București și 5 ani de când s-a extins în Sibiu cu un program nocturn de artă contemporană în 3 seri consecutive (02-03-04 octombrie), gândit astfel pentru a reduce riscul de aglomerație, fără a reduce accesul la artă.

Publicul este așteptat în spații de artă contemporană din 11 orașe din țară – București, Alba Iulia, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Mediaș, Reşiţa, Sibiu, Târgu Mureş și Timişoara – în weekendul 02-04 octombrie, între orele 18:00 și 24:00, conform cu normele de siguranță în vigoare.

„Un eveniment ca NAG se încăpățânează să ofere anual o radiografie cât mai onestă a scenei culturii contemporane locale, iar în contextul extrem de dificil cu care ne confruntăm, nu doar noi comunitatea culturală, ci întreaga societate, faptul că în acest an am decis să continuăm nu este un gest de curaj din partea nimănui, ci mai degrabă o dovadă a solidarității. Sperăm ca acest program extins în premieră pe durata a 3 seri să ofere tuturor participanților și publicului un cadru cât mai confortabil pentru o nouă revedere cu NAG.” – Suzana Dan, Asociația Ephemair, fondatoare NAG.

Programul NAG este disponibil pe www.noapteagaleriilor.ro. Organizatorul Nag Sibiu, Pintea Dan-Raul, a extins programul anul acesta și la Mediaș cu o expoziție în Casa de lângă Sinagogă Mediaș / The House by the Synagogue iar în Sibiu se desfășoară în 12 spații culturale:


Locația 1 / Location 1: Dragostegallery, Str. Andrei Șaguna nr. 5
Galerist / Gallery Owner: Pintea Dan-Raul
Artist: Pintea Dan-Raul
Proiect / Project: Prima Noapte de Dragoste / First Night Of Love


Locația 2 / Location 2: Subsolul Bisericii parohiale romano-catolice „Sf.Treime” (fosta Librăria Habitus ) / Basement of the Roman Catholic Parish Church „Holy Trinity” (former Habitus), Piața Mică nr.4.
Proiect / Project: Portmoment
Artisti / Artists: Brukenthal von Studio (Adrian Luca, Ilie Mitrea, Ioan Muntean, Andrei Popa, Cătălin Precup) și invitați: Sofian Albert, Robert Șimon, Pantea Diana, Florin Viorel, Daniel Bălţat, Dan Șușa, Vlad Dumitru, Alexandra Stoica, Cristina Fău, Celestina Albișor, Roxana Ionescu, Anca Stătică, David Cosmin, Cezar Stanciu, Ariel Hadnagy, Sergiu Pavălă, Badiu Ciprian)


Locația 3 / Location 3: Str. 9 mai nr. 45
Proiect / Project: Tuzhely
Artist: Máthé László
Locația 4 / Location 4: Artă.nonstop , Str. Tribunei nr. 13
Proiect / Project: RENOpening | NAG 2020
Artist: arta.nonstop


Locația 5 / Location 5: Fosta Cofetărie La mielul alb / Former Confectionery At the white lamb, Str. Ocnei nr.3
Proiect / Project: QUICK FIX
Curatori / Curators: Lavinia Crețu , Ștefan Radu Crețu
Artisti / Artists: Lavinia Crețu, Ștefan Radu Crețu, Kristina Rațiu Demuth, Mihail Coșulețu, Albert Kaan, Petrica Stefan, Miki Velciov, Simona Vilau


Locația 6 / Location 6: Atelierul de Rame / Frameshop, Str. 9 mai nr. 50
Proiect / Project: Plastic hARTmony
Curator: Sergiu Pavălă
Artiști / Artists: Alexandru Cînean, Alexandru Bunescu, Raluca Elena Cosareanu, Sergiu Pavălă


Locația 7 / Location 7: Turnul Sfatului / Council Tower, Str. Piața Mică nr. 1
Proiect / Project: 20-20: Expoziția itinerantă „20-20: Artiști în izolare” în județul Sibiu / 20-20: Artists in isolation
Curator: Tudor St. Popa
Artisti / Artists: Badiu Ciprian, Banciu Alina Stefania, Claudiu Peța, Gross Eduard, Sonda Silviu, Andrei Szabo, Apostol Diana, Giurgiu Antonela, Logigan Florentin, Melisch Leonard Adrian, Popa Marilena, Vintila Nora


Locația 8 / Location 8: Oraşul Artiştilor, Str. Piața Mică nr. 1
Proiect / Project: Expoziție Rem Viventem
Artiști / Artists: Tudor St. Popa, Sofian Albert, Claudiu Boica


Locația 9 / Location 9: Cer Deschis, Pavilion în aer liber în fața centrului Habitus / Open Sky, Outdoor Pavilion in front of Habitus Center, Piața Mică nr 4,
Proiect / Project: Genesis
Curator: Roxana Ionescu
Artiști / Artists: Anca Statica , Roxana Ionescu, Ariel Hadnagy


Locația 10 / Location 10: No!Hai Ambasada Creativă, Piața Mică nr. 3
Proiect / Project: NORMALITY!?
Curator: Alexandru Constantin Chituță
Artiști / Artists: Alexandru Cînean, Raluca Elena Cosareanu


Locația 11 / Location 11: NOOK , Bulevardul Victoriei, 22, etaj 1
Proiect / Project: Cooperativa de Artă | NAG 2020 / Cooperative of art
Galerist / Hub Owner: Ioana Pasc
Artiști / Artists: Claudiu Nicodin , Sorina Tomuleţiu, Silvia Paizan, RaCOL∆j, Andreea Popa, Florin Popescu, Cândea – Burnete (artă meditativa)


Locația 12 / Location 12: Casa Marchesini, Strada Noua, nr. 24
Proiect / Project: Limbajul Luminii / The Language of the Light
Artiști / Artists: Ursa Maria Iulia , Baltesiu Aron Valentin, Tanase Valentina, Ioana Claudia Mărgărita , Bogorin-Predescu Oana, Marchesini Maurizio


„Suntem recunoscători că pe parcursul a 3 seri, arta contemporană ne aduce împreună în 11 orașe din țară. Este o oportunitate să ne reapropiem de artă și de artiștii contemporani de care am fost separați în această perioadă și o invitație să facem acest lucru ori de câte ori avem ocazia. Dincolo de bucuria și inspirația pe care ne-o oferă arta, trebuie să ne punem și întrebarea cum putem ajuta cultura să meargă mai departe. Este o conversație la care vă invităm să luați parte, pe rețelele sociale sau în spațiile culturale, o conversație despre artă ca liant social dar și motor economic, și despre rolul ei în societatea românească.” – Flavia POPA, Secretar General, BRD Groupe Société Générale

Măsuri de siguranță:
Evenimentul NAG se va desfășura în concordanță cu normele de siguranță transmise de către Ministerul Culturii prin Ordinul nr. 3.142 din 31 august 2020 pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii. Prin participarea la evenimentul Noaptea Albă a Galeriilor NAG presupune luarea la cunoştinţă şi respectarea acestor reglementări și asumarea riscurilor ce rezultă în urma participării la eveniment de către toţi cei implicați: public, organizatori, participanți.
***
Noaptea Albă a Galeriilor – NAG este un eveniment inițiat în 2007 la București de către Asociația Ephemair și dezvoltat în Sibiu în parteneriat cu Pintea Dan-Raul.
Partener național: BRD Groupe Societe Generale
***
Programul detaliat pe orașe, spații și artiști este disponibil pe www.noapteagaleriilor.ro

Urmăriți noutățile pe Facebook și pe Instagram @noapteaalbaagaleriilor.