Lansarea va avea loc miercuri, 9 iunie, de la ora 19.00. Evenimentul online face parte din seria „Întâlnirile Muzeul Memoriei”. În cadrul evenimentului va fi lansat un ghid util persoanelor interesate să ia interviuri de tip povestea vieții.

La eveniment vor lua parte Teodora Popescu (În Dialog) și Roxana Molocea (Telefonul Vârstnicului).

„Vom căuta să împărtășim experiențe individuale și să răspundem întrebărilor participanților. Trusa va fi disponibilă începând cu 9 iunie pe www.muzeulmemoriei.ro și va putea fi descărcată gratuit”, transmit organizatorii.

Evenimentul poate fi urmărit pe pagina de Facebook a Muzeului Memoriei . În ziua evenimentului va fi furnizat un link pentru discuția care va avea loc pe ZOOM. Înscrieri la întâlnirea online se pot face și printr-un e-mail pe office@punctart.ro.

Început în 2017, Muzeul Memoriei este un proiect al ONG-ului cultural Punctart, o capsulă digitală a istoriei colective care se construiește, zi de zi, cu amintirile tuturor. Proiectul a călătorit până în prezent fizic în peste 13 orașe alături de instalațiile interactive create și beneficiază de o platformă digitală care valorifică micro istoriile și amintirile de familie pe www.muzeulmemoriei.ro

Pe Muzeul Memoriei pot fi găsite povești de viață ale unor persoane vârstnice, din diferite părți ale țării. Ele sunt grupate la secțiunea Interviuri a site-ului.

Iată un fragment din mărturisirea doamnei E., de 81 de ani, din Suceava (text preluat de pe site-ul muzeului):

„Și ziua când a plecat pe front mi-o amintesc în fiecare toamnă, o trăiesc, durerea respectivă o trăiesc absolut în fiecare toamnă. Pentru că m-a luat în brațe să-și ia rămas bun, mi-a venit să plâng și n-am vrut să mă vadă că plâng. M-am dat jos din brațe am zis că trebuie să merg undeva. Nu aveam nicăieri de mers. Am ieșit în curte. A fost un moment care mintea mea nu era prea prezentă, nu-mi amintesc decât până am ajuns lângă gard. La poarta era o floare de, asta care apar toamna, cicoare… De câte ori o văd toamna îmi aduc aminte de momentul și trăiesc acel moment. O floare de cicoare și un copac de frasin.
Eram odată cu băiatul în mașină, undeva nu în România, în Canada și am tresărit și m-a întrebat ce s-a întâmplat. A fost ceva inconștient. Am tresăit pentru că am văzut din mașină o floare de cicoare”.