Muzeul Brukenthal din Sibiu va fi prima instituţie muzeală din România care va permite ghidarea vizitatorilor  cu  ajutorul  unei aplicaţii  speciale pentru telefoanele  mobile  inteligente. Această aplicaţie poartă numele I-locate şi a fost supranumită de unii specialişti în management cultural”GPS-ul de artă”

Muzeul va găzdui astăzi şi mâine, în Palatul Brukenthal prima întâlnire i-locate din acest an. Vor fi prezenţi reprezentanţi ai celor 24 parteneri din 9 ţări europene. Scopul întâlnirii este armonizarea elementelor de software şi a celor tehnice şi administrative ale instituţiilor pilot, în vederea lansării oficiale a aplicaţiei în toamna anului 2015.

Se doreşte ca aplicaţia să fie disponibilă în regim gratuit din luna septembrie 2015, pentru toată perioada de desfăşurare a proiectului. Aplicaţia va fi creată cu ajutorul unei finanţări  în valoare de 4,7 milioane de euro, acordată de Comisia Europeană. Mai multe detalii despre proiect sunt accesibile la linkul http://www.i-locate.eu/