Muzeul Național Brukenthal va deschide o parte dintre clădirile sale pentru vizitatori, de vineri, 15 mai, cu anumite condiții de protecție. Astfel, vor putea fi vizitate: în Palatul Brukenthal – Galeria de Artă Europeană, Muzeul de Istorie – Casa Altemberger și Muzeul de Istorie Naturală.

Reprezentații Muzeului Brukenthal au anunțat că accesul vizitatorilor se va face după verificarea temperaturii umane prin termo-scanare, purtarea măștii este obligatorie pe toată durata timpului petrecut de vizitator în muzeu și se va respecta distanța obligatorie între persoane. Totodată, au fost organizate circuite speciale pentru intrarea și ieșirea vizitatorilor.

„Muzeul Național Brukenthal reia programul de vizitare în Palatul Brukenthal – Galeria de Artă Europeană, Muzeul de Istorie Casa Altemberger și Muzeul de IstorieNaturală. Programul de vizitare este de miercuri până duminică, de la 9:00 la 13:30 și de la 14:30 la 17:00. În intervalul orar 13:30 – 14:30 muzeul se va închide pentru dezinfecție. Accesul vizitatorilor se va face după verificarea temperaturii umane prin termo-scanare; purtarea reglementară a măștii (acoperirea gurii și nasului) este obligatorie pe toată durata timpului petrecut de vizitator în muzeu. În acord cu recomandările pentru deschiderea graduală, în această etapă sunt deschise doar circuitele de vizitare care permit fluxul unidirecțional. Personalul muzeului are dreptul și obligația de a eșalona accesul publicului și distribuirea vizitatorilor astfel încât să fie posibilă vizionarea expoziției în condiții de siguranță și cu menținerea distanței recomandate de 2m”, spun reprezențanții instituției.