Miercuri, 9 august, de la ora 21:30, publicul sibian este așteptat la Centrul Cultural „Ion Besoiu”, pe Terasa cu Flori, pentru a urmări comedia „Mi-e silă de mine”. În regia lui Kristoffer Borgli, filmul spune povestea lui Signe și a lui Thomas și a relației lor disfuncționale.

foto: ESTE Film

Cei doi se află într-o competiție permanentă, care atinge apogeul în momentul în care Thomas devine dintr-o dată un nume atractiv în arta contemporană. Signe trece la rândul său printr-un proces de remodelare identitară, în dorința de restabilire a echilibrului, conturându-și o nouă reprezentare a sinelui în fața celorlalți, reprezentare menită să stârnească compasiunea.

În 2022, producția cinematografică a fost nominalizată la Cannes, la categoria ”Un Certain Regard”, iar anul acesta, Kristine Kujath Thorp, actrița norvegiană care interpretează rolul lui Signe, a primit Premiul pentru Cea mai bună actriță în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Dublin 2023.

Filmul este nerecomandat celor sub 15 ani.

Preţul unui bilet este de 20 lei și se poate achiziționa online de pe Eventbook sau direct de la intrarea pe Terasa cu Flori a Centrului Cultural “Ion Besoiu”, în limita locurilor disponibile.

ESTE Filmul de Miercuri este un proiect organizat de Asociația Este Film.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional*

Sponsor: Marquardt

Parteneri: Centrul Cultural „Ion Besoiu”, My Continental, Consomme Bistro, Centrul Cultural German Sibiu, Centrul Cultural Maghiar Sibiu, Cărturesti, Humanitas, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Biblioteca Universității ”Lucian Blaga”, Universitatea ”Lucian Blaga”, Erasmus Librărie-Cafenea
Parteneri media: RockFM, Zile și Nopți, Goodtime magazine

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este
responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea
sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Imagine reprezentativă: Ceau, Cinema! Warm-up