A noua ediție a Săptămânii Artei de la Singapore, un eveniment cultural important pentru iubitorii de artă contemporană, va avea loc în perioada 22-30 ianuarie. Organizatorii anunță peste 100 de evenimente online și offline, într-o ediție „reprezentativă pentru timpurile în care trăim”.

Peste 300 de artiști și curatori din Olanda, Canada, Hong Kong sau Marea Britanie, vor prezenta cele mai reușite lucrări ale lor în cadrul unor evenimente cu tema “Art Takes Over”.

Multe dintre programele pregătite de artiști și curatori răspund provocărilor actuale.

„Artiștii s-au adaptat foarte repede și au experimentat noi modalități de creare bazându-se pe tehnologie și regândind colaborarea cu colegi din alte țări, având în vedere restricțiile de călătorie existente”, spune Tay Tong, din partea Consiliului Național al Artelor din Singapore, citat de businesstimes.com.

În ciuda efectelor mai puțin plăcute pe care pandemia le-a avut asupra sectorului de artă contemporană, „evenimentul este o recunoaștere a inovației, rezilienței și spiritului de solidaritate”, potrivit aceleiași surse.

Afișul evenimentului. Sursă: www.artweek.sg.

Unul dintre evenimentele reprezentative ale Săptămânii Artei din Singapore este așa numitul târg de artă contemporană S.E.A Focus, la care participă, de obicei,  cei mai buni artiști, alături de colecționari și reprezentanții celor mai bune galerii de artă contemporană din lume. Târgul va fi organizat și anul acesta, online și offline.

Evenimentul este organizat de reprezentanții Consiliului Național al Artelor, ai Consiliului de Turism și ai Consiliului pentru Dezvoltare Economică din Singapore.

Mai multe informații despre evenimentele online și offline ce vor avea loc la Singapore în perioada 22-30 ianuarie pot fi găsite pe site-ul official al evenimentului, aici.