Teatrul de Balet Sibiu prezintă mâine, 8 iulie 2015, ultima gală de balet din stagiunea 2014 – 2015. Programul reunește nu mai puțin de douăzeci de momente coregrafice, o coregrafie în premieră absolută realizată de prim solistul TBS Ovidiu Matei Iancu și alte patru coregrafii prezentate în premieră pe scena TBS, realizate sau puse în scenă de Aleisha Gardner, Ada Gonzalez, Shahnee Page și Russell Hewey. În cadrul galei de balet vor dansa și unsprezece elevi ai Colegiului Național de Artă “George Apostu” din Bacău. 

 Ovidiu Matei Iancu, prim solist al TBS a realizat special pentru gala de mâine, un scurt moment coregrafic de balet neoclasic, ce îi va avea în distribuție pe balerinii TBS Yvonne Slingerland (Spania) și Elliot Bourke (Australia). Coregrafia poartă numele “Angelic” și este parte dintr-un spectacol mai amplu pe care Ovidiu Matei Iancu îl va realiza în viitoarea stagiune pentru TBS.

Programul include și baletul comic “Tura. Vura -Uvertura”, realizat de Aleisha Gardner și Russell Hewey. Această coregrafie va fi prezentată pentru ultima dată în acest an, urmând a fi reluată pe parcursul anului 2016. Totodată, coregrafa Aleisha Gardner va dansa mâine, alături de colegul său de scenă Russell Hewey, în coregrafia “Ca pe luncă”, ce are la baza muzică românească de inspirație folclorică.

Unsprezece elevi din Bacău vor dansa în cadrul Galei de balet

Unsprezece elevi ai Colegiului Național de Artă “George Apostu” din Bacău, coordonați de profesor coregraf Simona Baicu, prezenți la Sibiu pentru un workshop de dans susținut de Aleisha Gardner și Ovidiu Matei Iancu, vor prezenta în cadrul Galei de balet un scurt moment coregrafic realizat de Aleisha Gardner. Severin Brunhuber, elev al aceleiași școli de coregrafie și bursier, începând din această toamnă, al Universității de Muzică și Artă Teatrală Munchen – Academia de Balet, Germania, va dansa în cadrul galei un solo din spectacolul “Frumoasa din pădurea adormită”.

Gala de balet va începe la ora 19:00 și va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu. Biletele pentru toate spectacolele Teatrului de Balet Sibiu pot fi cumpărate de la sediul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu (Parcul Tineretului, nr. 1) de luni până joi în intervalul 8:00 – 16:00, respectiv vinerea în intervalul orar 8:00 – 13:30. Biletele pot fi cumpărate și online pe siteul bilet.ro sau pot fi rezervate pe siteul oficial al TBS: www.sibiuballet.ro/bilete. Costul unui bilet este de zece lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de 50% reducere.

Geneza, spectacolul de închidere a stagiunii

Stagiunea 2014 – 2015 a TBS se va încheia miercuri, 15 iulie 2015, cu cea de-a doua ediție a evenimentului “Geneza”. În cadrul acestui spectacol vor fi prezentate trei coregrafii în premieră absolută: “Escapada urbană” și “Nichita”, coregrafii realizate de Russell Hewey și inspirate de viața de noapte a orașelor și de poeziile lui Nichita Stănescu. A treia coregrafie prezentată în cadrul spectacolului “Geneza” se numește “9 pași”, este realizată de Aleisha Gardner și este inspirată de studiul realizat de Erik Erikson despre etapele vieții. Spectacolul “Geneza” va avea loc în Piața Mare, miercuri 15 iulie 2015, de la ora 21:00, intrarea publicului la eveniment fiind liberă.