Cea de-a 28-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu va avea loc în perioada 20-29 august 2021 și se va desfășura în sistem hibrid, atât online cât și offline, adică și cu spectacole în sală și în aer liber. Tema din acest an este „Construim speranța împreună”. Festivalul fusese programat inițial în perioada 11- 20 iunie.

Directorul Constantin Chiriac a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că doar pentru anul acesta s-a mutat festivalul în august, din cauza pandemiei. „Este o excepţie pe care o facem pentru anul acesta, începând de anul viitor sperăm să intrăm într-o normalitate care ţine nu de ceea ce a fost în anii trecuţi, ci de o nouă normalitate construită, dar care poate fi gândită pe termen mediu şi lung”.

Constantin Chiriac a mai spus că se ia în calcul ca accesul la spectacole să se facă, pe lângă bilet, și cu o dovadă că spectatorul a fost vaccinat, a avut Covid19 sau prezintă un test negativ efectuat în ultimele 48 de h.

În cazul spectacolelor în aer liber, organizatorii vor încerca să ia toate măsurile de siguranță, astfel încât să fie posibilă întâlnirea artiștilor cu publicul: „Toţi cei care se exprimă pe scenă au nevoie de acest contact miraculos care este făcut cu publicul. Şi din această cauză am dorit să securizăm posibilitatea de a avea secţiunea fizică de spectacole de peste tot, din lume. Am gândit festivalul pe trei paliere: un palier fizic, atât pe scenele în care jucăm de obicei, pornind de la teatru, la Centrul Cultural Besoiu, la Teatrul Gong, la sala Thalia, la Fabrica de Cultură, cât şi toate spectacolele outdoor, indiferent de toate măsurile dure care vor fi, de distanţare, de purtarea măştii, avem nevoie de publicul spectator, care să fie alături de noi”, a declarat Constantin Chiriac.

Site-ul festivalului unde vor fi încarcate informațiile despre program și bilete este sibfest.ro.