Luna decembrie debutează cu premiera națională a lungmetrajului „Marița” cu Adrian Titieni, Alexandru Potocean și Bogdan Dumitrache, în regia lui Cristi Iftime. Filmul va fi proiectat zilnic, în perioada 1 – 3 decembrie, de la ora 19:00, în sala de la parterul Teatrului „Gong”.

Crăiasa Zăpezii (sâmbătă, 2 decembrie de la ora 18:00 și duminică, 3 decembrie de la ora 11:00) și Pinocchio (sâmbătă, 16 decembrie de la orele 11:00 și 18:00 și duminică, 17 decembrie de la ora 11:00) vor încheia în acest an seria spectacolelor pentru copii de la Sibiu.

„Crăiasa Zăpezii” este un spectacol de animație în care cei mici sunt invitați să descopere aventura unei fetițe într-un tărâm magic, cu personaje fantastice. Producția Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu aduce în prim plan ținuturile înghețate ale crăiesei zăpezii și ale alaiului ei în lupta dintre bine și rău. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Claudia Stühler, Angela Páskuy, Adrian Prohaska, Jenő Major, Monica Baldea, Raluca Pavel, Barbara Crișan, Daniela Dragomir, Nicolae Suciu și Gabriela Mitrea. Spectacolul de la Sibiu are la bază textul lui Hans Christian Andersen și poartă semnătura regizoarei Oana Leahu, a scenografei Maria Bodor și a muzicianului Tiberiu Jurju. Spectacolul are o durată de aproximativ 55 de minute și este recomandat copiilor peste 5 ani. Unul dintre cele mai apreciate spectacole cu marionete revine pe scena Teatrului „Gong” sâmbătă, 16 decembrie, de la orele 11:00 și 18:00, precum și duminică, 17 decembrie, de la ora 11:00.

„Aventurile lui Pinocchio” este o adaptare după „Le avventure di Pinocchio” (ro.: „Aventurile lui Pinocchio”) de Carlo Collodi, scriitor și jurnalist italian. Cunoaștem cu toții povestea marionetei lui Geppetto care a prins viață și peripețiile prin care a trecut până a înțeles că trebuie să fie un băiețel cuminte. Pentru toate faptele rele a fost pedepsit, iar pentru cele bune a primit răsplata meritată. Povestea este completată și de greierașul care i-a fost tot timpul un bun sfătuitor, o adevărată „a doua conștiință”, care veghează mereu și asupra copiilor, îndemânându-i să fie buni și ascultători. Producția de la Sibiu este regizată de Lilly Krauss-Kalmár, iar scenografia spectacolului poartă semnătura Ancăi Dumitru Chirulescu. Din distribuția spectacolului fac parte Jenő Major, Angela Páskuy, Monica Baldea, Claudia Stühler, Adrian Prohaska, Daniela Dragomir, Nicolae Suciu, Gabriela Mitrea și Andrei Hansel. Spectacolul are o durată de aproximativ 60 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani. Accesul publicului la aceste spectacole se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului (miercuri – vineri 11:00 – 18:00, sâmbăta 10:00 – 18:00, duminica 10:00 – 14:00), online (teatrulgong.ro, eventim.ro) sau la Librăriile Humanitas. Prețul unui bilet este de 9 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online și în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

Sibiu Magic Show

Tot în luna decembrie, magia cuprinde scena Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu într-o serie captivantă de spectacole de iluzionism, prestidigitație, levitație, stand up comedy, clovnerie, animație, teatru de umbre, dar și ateliere de creație, ce vor fi prezentate în perioada 6 – 10 decembrie, în cadrul programului Sibiu Magic Show.

Atelierul de MEȘTERilit

De asemenea, cei mici se vor pregăti de vacanță în cadrul a șapte ateliere speciale în care vor putea construi accesorii pentru sărbătorile de iarnă. Aurelia Călinescu va organiza sâmbătă, pe 2 și 9 decembrie, de la orele 10:00 și 12:00 „Atelierul de MEȘTERilit”, Claudia Benchea va pregăti mașina de cusut pentru o nouă sesiune de ateliere de creație joi, 14 decembrie, de la ora 18:00, iar Diana Ribana a pregătit un atelier de creat povești cu accesorii surpriză, sâmbătă, pe 16 decembrie, de la orele 10:00 și 12:00. Atelierele au o durată de aproximativ 1h15min și sunt recomandate copiilor cu vârsta între 6 și 10 ani. Înscrierile la ateliere se fac pe baza biletelor cumpărate exclusiv de la sediul teatrului din str. Alexandru Odobescu nr. 4 (miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00). Prețul unui bilet la oricare din ateliere este de 14 lei și include toate materialele necesare. Biletele se achită în avans, ședințele neefectuate nu se recuperează, iar contravaloarea acestora nu poate fi returnată.