Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu este invitată la Ateneul Român din București să susțină, în premieră, Concertul Dedicat Zilei Naționale a României, duminică, ÎNTÂI DECEMBRIE 2019, ora 19.00. Filarmonica Sibiului va fi dirijată de Cristian LUPEȘ, soliști: Sorin Petrescu (pian) și Doru Roman (percuție).

Același concert va fi prezentat în data de 30 noiembrie, la Sala Thalia, ora 19.00. Toodată, concertul din 1 Decembrie de la Ateneu va fi transmis și în Piața Mare din Sibiu.

În 29 decembrie, în foaierul Sălii Thalia va avea loc o expoziție de artă românească. Până duminică 1 decembrie vor fi prezentate publicului tablouri celebre intrate în patrimoniul național: Grigorescu, Luchian, Amman, Tonitza, etc. Ele provin din colecții private, iar după expozitia de la Sibiu și licitatia Artmark  (organizatorul expozitiei) tablourile vor pleca în alte colecții private.

“Pentru primul meu Întâi Decembrie sibian vă invit să simțim România ca pe o țară a artiștilor talentați, a pictorilor inspirați, a tinerilor curajoși și nonconformiști.  Prietenii de la Artmark aduc în Sibiu patrimoniul artistic vizual și muzicienii din toată țara  construiesc pe cele două scene (Piața Mare și Ateneu) concertul reprezentativ al Zilei Naționale a României.  

Datorăm această performanță sprijinului acordat de către publicul sibian, calității muzicienilor, televiziunii Trinitas dar si deschiderii culturale unice demonstrate constant de către Consiliul Județean Sibiu.

La Filarmonică vom trăi împreună țara pe care ne-o dorim și vom schimba perspectiva cu care privim și ascultăm la această sărbătoare. Haideți să sărbătorim cu responsabilitatea unor promisiuni pe care va trebui să le împlinim în viitor.“  Cristian LUPEȘ.

PROGRAM:

29 noiembrie – 1 decembrie: Expozitie Artmark Sala Thalia. intrare pe bază de bilet.

30 noiembrie: Sala Thalia Sibiu, ora 19.00

Concert Extraordinar dedicat Zilei Naționale ÎNTÂI Decembrie: intrare pe bază de invitatie

1 decembrie: Ateneul Român București, ora 19.00

Concert Extraordinar dedicat Zilei Naționale ÎNTÂI Decembrie

1 decembrie: Piața Mare Sibiu, ora 19.00

Transmisiune Live a concertului de la Ateneu.

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu

Dirijor Cristian Lupeș

Soliști: Sorin Petrescu si Doru Roman

asCULTă:

Liviu Dănceanu: “Concerthymn”

Gabriel Mălăncioiu: “Percutrance”

Petre Elinescu: “Scenă pastorală română”

Andrei Tănăsescu: “Ciuleandra” (orchestrație Sorin Petrescu)

George ENESCU: POEMA ROMÂNĂ

Prezintă: Cătălin Sava

Invitațiile pentru concertul de la Sibiu pot fi procurate de la Casa de Bilete a Filarmonicii începând de miercuri, 20 noiembrie 2019. Informații la telefon 0735566486.

Parteneri strategici: Consiliul Județean Sibiu, Trinitas TV, Artmark