Ediţia cu numărul 8 a tradiţionalului „Concert de Anul Nou“ de la Sibiu prilejuieşte întâlnirea publicului sibian cu una dintre cele mai apreciate voci feminine ale momentului: Christiana Uikiza.

O cântăreaţă extrem de versatilă, Christiana Uikiza s-a născut în Romania, la Reşita, unde încă de foarte mică a învăţat să cânte la vioară, iar mai apoi la chitară şi pian. De la vârsta de 14 ani Christiana şi-a început cariera de solistă vocal, ea compunându-şi atât muzica cât şi versurile. În acelaşi timp şi-a creat propria formație, Christiana Uikiza Band cu care a susţinut nenumărate concerte la nivel internaţional.

În 2005 se mută la Wiena unde formează Christiana Uikiza Quartet şi concertează în „Kirk Franklin Tribute Gospel Band”. „Fata cu părul şi vocea de aur“ colaborează cu diverse teatre în direcţia avant-garde, iar în 2006 compune şi interpretează musicalul  „Oedipus Stories”, după care scoate primul album „This time it’s different” (produs de  Christoph Burgstaller).  În 2010 devine solista formaţiei Grooveheadz, iar în paralel caută să experimenteze trecând de la stilul Gospel la Soul, de la muzica Fado la Standarde Jazz.

Despre Christiana Uikiza, Hannes Höttl declara: „Destinul le surâde unor oameni. Ei pot cânta minunat, pot dansa fanstastic, pot cânta la o mulţime de intrumente sau pot să arate foarte bine. Alţii pot vorbi şase limbi, pot scrie versuri sau pot compune muzică la cel mai înalt nivel. Și, ca și cum simpla existență a unor persoane cu astfel de aptitudini nu ar fi de ajuns, mai există şi Christiana Uikiza. Această fată deosebită are toate calităţile de mai sus. Probabil şi câteva în plus, dar dacă găteşte bine (ceea ce sunt convins că face), este irelevant în acest context. Christiana este o cântăreaţă. Şi ce cântăreaţă este! Un artist este mai mult decât o persoană căruia îi place să cânte. Eşti cântăreţ sau nu eşti. O tehnică bună poate ajuta la dezvoltarea unui artist, dar nu este de ajuns pentru a-l face un bun artist, la fel cum dacă înveţi o glumă bună nu ajungi un mare comediant. Christiana cântă Jazz, Pop, Soul, Balkan-Beats şi câteodată Rock. Tehnica ei este perfectă. Când Christiana cântă, muzica „atinge” publicul. Abilitatea necesară pentru a genera acest efect este înnăscută și naturală, care dispare „în afara scenei”.

Evenimentul va avea loc la Sala Thalia în 31 decembrie 2016 şi 1 ianuarie 2017. Biletele se pun în vânzare începând din 1 decembrie, în reţeaua Eventim (librăriile Humanitas, magazinele Orange, vodafone, Germanos, etc.)