Vreme de trei zile, Piața Mare din Sibiu a fost cucerită de ritmurile clasice și de spectacolele pline de efervescență de operă, iar peste 6000 de spectatori au făcut parte din povestea acestei ediții a festivalului. Classics for Pleasure – Anniversary 5th Edition a fost un eveniment grandios, cu 3 mari concerte în Piața Mare, în perioada 14-16 august și un concert de muzică medievală și elisabetană la Biserica Ursulinelor, în ziua de 15 august.

Peste 200 de artiști, 10 invitați de talie internațională din țară și străinătate, 3 orchestre și un ansamblu au evoluat pe scenă. Fiecare seară a însemnat un concert de muzică clasică, cu un program diversificat și atrăgător pentru public, aducând în acest an, pe scena amplasată în Piața Mare din Sibiu, noutăți precum o seară de operetă și musical, o trupă de balet sau chiar un concert exclusiv de muzică clasică. Toate locurile de pe scaune au fost ocupate cu mai bine de o jumătate de oră înainte de concert, asta spune mare lucru – publicul este doritor de muzică de calitate” a menționat Vicepreședintele Asociației ELITE ART Club UNESCO –  Laurențiu Dașcă.

Weekend-ul a început cu Operetta Gala, care a oferit un concert de arii şi duete celebre din operete și musicaluri, sub bagheta dirijorului Constantin Grigore și soliștii Tina Munteanu, Irina Baianț, Amelia Antoniu, Cătălin Petrescu, Ernest Fazekas, Florin Budnaru, alături de ansamblul de balet și orchestra Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”. Alături de soliști și orchestră, pe scena din Piața Mare au evoluat balerini ai Teatrului, într-un spectacol care a îmbinat arta muzicală cu arta dansului.

classics for pleasure, Biserica Ursulinelor

A doua zi a festivalului a adus două momente artistice, unul la Biserica Ursulinelor din Sibiu, acolo unde a avut loc un spectacol unic, semnat de Studioul de Muzică Veche; Soliști: Georgeta Stoleriu (soprană), Anca Iarosevici (viola da gamba), Verona Maier (percuţie), Claudia Codreanu (mezzosoprană), Costin Soare (lăută), iar seara, în Piața Mare a avut loc Mozart Spectacular, cu participarea Orchestrei Camerata Regală, sub bagheta dirijorului din Coreea de Sud, Hyun-Jin Yun  și avându-l ca solist pe pianistul Andrei Licareț. Concertul a cuprins lucrări de muzică clasică aparținând exclusiv compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart, iar publicul prezent în Piața Mare a putut asculta uverturi și simfonii celebre ale compozitorului austriac, dar și un concert pentru pian și orchestră.

În ultima zi a festivalului, în cadrul Proms of Delight au concertat Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu, sub bagheta dirijorului american Mark Stringer, alături de soliști de renume ai scenei naționale și internaționale, soprana Kataryzna Dondalska, tenorul român Ștefan Pop și mezzo-soprana Ema Pascu.

Pentru ediţia a-V-a, una aniversară, organizatorii au marcat momentul printr-o serie de concerte de excepţie care au încântat vreme de 3 zile numeroșii turişti şi publicul sibian. Ca întotdeauna, accesul la concerte a fost gratuit și în acest an, pentru prima dată întregul festival a putut fi urmărit prin LIVESTREAMING pe http://livestream.com/Romania-Live-Events/Classics .

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia ELITE ART Club UNESCO – organizaţie naţională neguvernamentală care are drept scop promovarea valorilor culturii contemporane româneşti în ţară şi străinătate, precum şi educarea publicului în spiritul recunoaşterii şi aprecierii lor.