Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu prezintă la Fabrica de Cultură, în lunile iulie și august, spectacolele Faust și Metamorfoze, ambele în regia lui Silviu Purcărete.

Faust are la bază improvizația, textul lui J.W.Goethe constituind numai câteva puncte de reper  în biografia personajului Faust, precum pactul cu Diavolul, patima lui Faust pentru Margareta, noaptea Valpurgiei și ridicarea lui Faust la Cer. Producția se afirmă prin decor, light design, costume, muzică și prin jocul a peste 120 de actori, într-o hală industrială dezafectată.

Spectacolul a fost premiat pentru cea mai bună interpretare feminină într-un rol principal și pentru cea mai bună scenografie în cadrul Galei Premiilor UNITER 2008. Deasemenea a primit premiul Herald Angel Award în anul 2009, Premiul de Excelență în cadrul Galei Premiilor UNITER 2010 și a participat la Festivalul Goethe din Frankfurt în 2008 și la Festivalul Internațional de Teatru de la Edinburg în 2009.

Spectacolul Faust va avea loc pe data de 1, 2 iulie, pe data de 29, 30 iulie și pe data de 19,20 august, iar toate reprezentațiile vor începe la ora 19.00.

????????????????????????????????????

Spectacolul Faust în regia lui Silviu Purcărete // Actorii Ofelia Popii (Diavolul) și Ilie Gheorghe (Faust)

Silviu Purcărete redă în spectacolul Metamorfoze esența poemelor lui Ovidiu, folosindu-se de sunete și imagini. Prin conceptul pe care l-a gândit împreună cu Alain Garlan, Silviu Purcărete a căutat să evidențieze cele mai ascunse sentimente ale oamenilor. Proiectul Metamorfoze este o colaborare între instituții de cultură din România, Luxemburg și Franța, având loc deasemenea într-un spațiu teatral inedit.

Spectacolul Metamorfoze va avea loc pe data de 8, 9 și 31 iulie și pe data de 21 august, toate la ora 21.30.

Biletele pentru ambele spectacole pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală de pe str. Nicolae Bălcescu, nr. 17, sau online prin portalul eventim.ro.

Agenția Teatrală este deschisă de luni până vineri între orele 11 și 18, iar în zilele de 2, 9, 30, 31 iulie și 20, 21 august, între orele 11:00 și 15:00.

Fabrica de Cultură Sibiu se află pe pe strada Triajului nr. 1-3, în apropierea viaductului din cartierul Vasile Aaron.