Luna februarie aduce la Fabrica de Pensule o nouă sesiune de spectacole în Linia de producție. Parental CTRL, OPEN și Ea e băiat bun sunt cele trei spectacole cu care publicul se poate reîntâlni pe parcursul acestei luni.

Parental CTRL este cea mai recentă producție GroundFloor Group, un performance-concert care vorbește despre generația Y și părinți, despre dependența de tehnologie și evadarea din realitate, despre ruptura inevitabilă dintre generații. Realizat de Ferenc Sinkó alături de kata bodoki-halmen, Kinga Ötvös, Krisztina Sipos și dramaturga Panna Adorjáni, spectacolul se adresează atât tinerilor, cât și părinților. Köllő Kata despre Parental Ctrl: Și noi am fost la fel cu părinții noștri și probabil că ei au avut aceleași probleme cu părinții lor, mai puțin dependența de tehnologie și evadarea din realitate – pe acestea două le-am trăit doar din filme sau cărți. De aceea e bun Parental Ctrl, pentru că vorbește tuturor generațiilor care vor să se privească în oglindă.

Spectacolul se joacă în limba maghiară, cu subtitrare în română și engleză, joi, 9 februarie, de la ora 19:00.

OPEN © Roland Váczi

OPEN © Roland Váczi

Cel de-al doilea spectacol prezentat în cadrul Liniei de producție în luna februarie este OPEN, care a avut premiera în toamna anului trecut la Fabrica de Pensule. Echipa spectacolului OPEN și-a propus de la început să vorbească publicului despre orice tip de practică ce unora le poate aduce împlinire, iar altora le poate crea repulsie. Și-a propus totodată să abordeze tema sexualității, punând pudoarea în paranteză, dar și să chestioneze în ce măsură societatea și familia instalează în fiecare dintre noi tipare de care cu greu ne putem desprinde.

Oana Stoica scrie în Dilema Veche despre OPEN: OPEN este o prospecţie asupra iubirii, „eşuată“ în investigarea sexului. Se poate da vina pe dinamica alertă a vieţii moderne, liberalizarea moralei, Internet sau economia mondială, cert este că dragostea devine astăzi subiect de basm (urban) şi pare desuetă.

În regia Letei Popescu, spectacolul e un one-man show cu George Albert Costea, pe care îl puteți revedea pe 18 februarie, ora 19:00.

Ea e baiat bun © Roland Váczi

Ea e baiat bun © Roland Váczi

Cel de-al treilea spectacol prezentat în luna februarie la Fabrica de Pensule este Ea e băiat bun, coprodus de Compania 28 și Colectiv A Cluj în cadrul celei de-a 8-a ediții a festivalului Temps d’Images. Regizat de Eugen Jebeleanu, spectacolul îl are ca protagonist pe Florin Caracala. Eugen este totodată și autorul scenariului spectacolului, care are la bază documentarul realizat de Marian Ilea şi Gheorghe Dinu, Rodica e băiat bun. Despre Ea e băiat bun, Mihaela Michailov scrie: Ea e băiat bun scoate la lumină fragilitatea emoțională și identitară a unui destin serpentinat, care se cojește bucată cu bucată, asumându-și un conținut transgender. Ea e băiat bun este un performance despre „modelingul și liftingul politic” al unei femei prinse într-un corp de bărbat. Un performance despre captivitatea într-un trup care n-are nicio legătură cu ceea ce „purtătorul său” simte că e și că poate să devină.

Spectacolul se joacă pe 23 februarie, ora 19:00 și este recomandat persoanelor peste 16 ani.

Evenimentele au loc la Sala Studio a Fabricii de Pensule. Prețul biletelor este de 20 lei, respectiv 12 lei cu reducere. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.fabricadepensule.ro și pe pagina de Facebook Fabrica de Pensule