O expoziție cu cele mai frumoase 25 de rochii purtate de-a lungul vieții de Prințesa Diana se deschide astăzi, la Palatul Kensington.

Expoziția se numește „Diana: Her Fashion Story”  și marchează 20 de ani de la moartea prințesei, în anul 1997.

Va fi putea fi admirată, de exemplu, rochia inspirată de stilul lui Elvis Presley, pe care a purtat-o la un eveniment în Hong Kong, în anul 1989. De asemenea, este expusă și rochia pe care sunt imprimate palmele prinților William și Harry, de la vârsta de 3, respectiv 1 an, după cum relatează editorii ABC News.

diana 2

Rochița „Elvis” purtată de Diana în timpul unei vizite în Hong Kong, în 8 Noiembrie 1989. Sursă foto: ABC News

Vizitatorii pot admira și rochia de gală purtată de Diana în 1985, la Casa Albă, când prințesa a dansat cu actorul John Travolta, dar și cea pe care aceasta a purtat-o la prima apariție publică după despărțirea de Prințul Charles.

diana 3

Prințesa Diana și John Travolta dansând la Casa Albă, în 9 Noiembrie 1985. Sursă foto: ABC News

 „Diana: Her Fashion Story” cuprinde și rochii realizate de designerul preferat al prințesei, Catherine Walker.

„Prințesa Diana a fost una dintre cele mai fotografiate femei ale lumii, în timpul vieții și fiecare decizie pe care a luat-o când a venit vorba despre vestimentație, a fost atent analizată”, a spus pentru ABC News, Eleri Lynn, curatorul expoziției.

Princess-Diana

O parte din rochiile ce vor putea fi admirate la expoziția „Diana: Her Fashion Story”. Sursă foto: ABC News

Expoziția cuprinde piese vestimentare purtate de prințesa de Wales de la vârsta de 20 de ani până la vârsta de 36 de ani, înainte de moartea sa.

„Observăm, în această perioadă, o evoluție a încrederii în propria persoană. Întâlnim o persoană care se descoperă, treptat, care preia controlul, care știe ce vrea să transmită prin felul în care se îmbracă și transmiet acest lucru într-un mod inteligent. Este o poveste în care se pot regăsi femei din întreaga lume”, a mai spus Eleri Lynn.

Expoziția „Diana: Her Fashion Story” va fi deschisă pe tot parcursul anului 2017.

de Adela Cândea