Universitatea Lucian Blaga din Sibiu va reprezenta România cu două echipe la concursul european de robotica EUROBOT, care se va desfășura în perioada 11-12 iunie 2016 ,în localitatea Le Kremlin-Bicêtre, Franţa. Cea de a treia echipă care va merge în Franța este de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

În cadrul finalei naționale, care a avut loc în holul Facultății de Ingineri din cadrul ULBS au participat echipe de la Universitatea ”Politehnica” din București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea ”Lucian Blaga din Sibiu și o echipa de la University of Technology Lodz – Polonia, care a avut statutul de echipă invitată.

Primele două locuri au fost ocupate de echipele CyberTech si PowerBot ale Facultății de Inginerie din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu, coordonate de  prof. dr. ing. Gabriel Racz și asist. dr. ing. Mihai Crenganiș, iar locul al treilea a revenit echipei Team007 de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Aceste trei echipe vor reprezenta România la Concursul European de Robotică EUROBOT 2016.

Tema concursului din acest an a fost The Beach Bots. Sarcinile efectuate de roboți au fost: ”și-au anunțat prezența plajă prin ridicarea steagurilor, au mers la pescuit, s-au plimbat pe faleza, au construit castele de nisip și au adunat scoici. La finalul celor 90 de secunde de joc, roboții s-au adăpostit sub parasolar.”

Cele două echipe sibiene au reușit să ocupe primele locuri și datorită sprijinului financiar oferit de Marquardt Schaltsysteme SCS, sponsor al celor două echipe.