Teatrul de Balet Sibiu, prima companie de balet din România cu o componență internațională a corpului de balet, își exprimă îngrijorarea față de situația prin care trec artiștii Operei Naționale București – prima scenă lirică a țării.

Directorul Teatrului de Balet Sibiu, Ovidiu Dragoman, speră în găsirea celor mai bune soluții pentru rezolvarea acestei situații: Privim cu îngrijorare și tristețe situația prin care trec artiștii Operei Naționale București și suntem alături de aceștia în demersurile lor pentru unitate și dialog. Teatrul de Balet Sibiu a avut întotdeauna colaborări de foarte bună calitate cu artiștii ONB și credem cu tărie că indiferent de naționalitatea unui artist, împărtășim aceleași valori, pe care împreună, le punem în slujba publicului și a artei. Avem convingerea și speranța că artiștii ONB și factorii de decizie vor găsi împreună cele mai bune soluții pentru rezolvarea situației nefericite în care ONB se găsește în acest moment și pentru reluarea programului de spectacole.

La rândul său, Ovidiu Matei Iancu, prim solist al Teatrul de Balet Sibiu, care înainte să vină la Sibiu, a fost prim solist al Operei Operei Naționale București, a transmis un  mesaj de susținere pentru schimbare și unitate: Am urmărit în aceste zile tot ce s-a întâmplat la Opera Națională București și ne bucurăm nespus de mult că, în sfârșit, vedem un colectiv unit și doritor de o schimbare în bine. Suntem alături de voi și susținem această schimbare. Artiștii români nu sunt și nu au fost niciodată xenofobi, avem prieteni și cunoștințe în toată lumea de toate naționalitățile și am colaborat mereu în armonie. Nu lăsați câteva „voci” stinse să dicteze viitorul artiștilor. Suntem artiști într-o lume unită de arta noastră!”

 În ultimele  săptămâni, Opera Naţională Bucureşti este scena unor conflicte deschise pe tema conducerii instituției. Conflictele au dus la anularea mai multor spectacole din cauza protestelor dansatorilor. Până în acest moment, situația nu a fost clarificată.