Teatrul „Gong” marchează în acest an Ziua Mondială a Teatrului printr-o adaptare extravagantă după „De ce fierbe copilul în mămăligă” – o dovadă de har literar, o revelație, după cum declara scriitoarea Adriana Bittel la evenimentul de lansare al cărții. Evenimentul este unul caritabil și își propune să susțină Campania Artiști pentru Artiști derulată de UNITER. La fiecare donație la intrarea în sala de spectacol, publicul va primi CD-ul „Actorii Cântă”, ce include înregistrări semnate de Emilia Popescu, Marius Manole, Maria Buză, Mihai Bisericanu, Marius Bodochi, Silviu Biriș, Mirela Jienescu, Rodica Mandache, Corina Chiriac, Florin Zamfirescu, Ovidiu Niculescu, Anca Sigartău, Gelu Nițu și Margareta Pâslaru.

 „De ce fierbe copilul în mămăligă” după textul omonim al scriitoarei de origine română Aglaja Veteranyi, în transpunerea tinerei regizoare Ombline de Benque face parte din programul MAP XXL iniţiat de Asociaţia Franceză „Pepinierele europene pentru tineri artişti”. Producția Teatrului „Gong” Sibiu se remarcă prin viziunea originală a dramatizării textului, folosind cu inteligenţă şi sensibilitate elementele de limbaj vizual şi muzical alături de cele ale animaţiei şi mişcării corporale pentru a obține un maxim de expresivitate cu un minim de mijloace specifice. Din distribuția spectacolului fac parte actrițele Gabriela Mitrea, Leo-Nora Băcanu și Barbara Crișan, care manipulează atât păpuşi de tip bunraku, cât și păpuşi pe mâini și măşti.

 „Text – poem, opera Aglajei Veteranyi povestește ca un buchet de stele căzătoare, viața alterată a unei refugiate române.”, a declarat Ombline de Benque la premiera spectacolului în cadrul Programului Sibiu 2007 – Capitală Culturală Europeană.

Evenimentul va avea loc vineri, 27 martie, ora 20:00 si nu este recomandat celor sub 15 ani.Spectacolul are o durată de aproximativ 60 de minute.

credit  foto: Claudiu Rusu Costea